Понад 700 хлопців призвуть восени до війська з Вінниччини

Цієї осені з Вінниччини для проходження строкової військової служби буде направлено 720 призовників. Про це сьогодні на брифінгу повідомив  військовий комісар Вінницького ОВК полковник Олег Вінницький.

За його словами, у Збройні Сили України піде служити 387 осіб, до Національної гвардії України – 235 призовників, до Державної прикордонної служби – 48 осіб та 50 призовників – до Державної спеціальної служби транспорту.

«Решта призовників рішенням призовних комісій відповідно до статті 17 Закону «Про військовий обов’язок та військову службу» отримають відстрочку від призову за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти, професійної діяльності та ті, хто звільняються від призову на підставі статті 18 Закону», – зазначив військовий комісар.

Усі призовники близько 3-х місяців займатимуться у навчальних центрах, потім будуть відправлені до військових частин.

Разом з тим полковник Олег Вінницький наголосив:

«Військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей не залучаються, натомість проходять військову службу у пунктах постійної дислокації військових частин».

Нагадаємо, згідно із законом, призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, старші особи, які не досягли 27 річного віку, та громадяни, які пройшли медичну комісію і за станом здоров’я придатні до військової служби.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin