Традиційно перед початком нового навчального року у Вінниці проводять заходи для дітей статусних категорій

Традиційно перед початком нового навчального року у Вінниці проводять заходи для дітей статусних категорій. Вчора, 31 серпня, служба у справах дітей Вінницької міської ради організувала екскурсію для дітей, які перебувають на обліку у службі як такі, що опинились у складних життєвих обставинах. Хлопчики та дівчатка побували у Національному музеї-садибі М.І. Пирогова.

Вже четвертий рік поспіль у Вінниці реалізується проєкт «Культурний простір» для дітей, які перебувають на обліку у службі у справах дітей як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах та їх батьків з метою соціалізації та залучення до культурного простору міста.

Вчора, 31 серпня, 20 дітей мали можливість ознайомитись із відомими роботами Миколи Пирогова, рукописами, особистими речами, медичними інструментами, які використовував у своїй практиці відомий лікар.

«В рамках проєкту «Культурний простір» ми надаємо можливість дітям статусних категорій відвідати різні культурні локації: музеї, зоопарк, динопарк тощо. Такі заходи організовуємо кілька разів на рік. В рамках цього проєкту ми хочемо залучати до культурного життя не лише дітей, а й дорослих. Традиційно напередодні Дня знань від міської ради діти, які перебувають на обліку у службі у справах дітей як такі, що опинились у складних життєвих обставинах, отримують подарунки. Цьогоріч це шкільні рюкзаки. Кожна дитина матиме з чим піти до школи у новому навчальному році, покладе туди свої зошити й ручки. Для них це вкрай необхідно», – говорить начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Серед тих, хто побував на екскурсії в Національному музеї-садибі М.І. Пирогова і десятирічна Софія. Дівчинка тут вперше. Каже, що було цікаво дізнатись про життєвий шлях видатного лікаря.

«Дуже сподобалась скульптура медика. Цікава була картина, як Микола Пирогов робить операцію військовому. Також зацікавили медичні інструменти, якими лікар рятував життя людям», – розповідає Софія.

Вперше у Музеї М.І. Пирогова і мама Софії – Юлія. Вона додає, що і діти, й дорослі отримали приємні враження від екскурсії.

«За 30 років життя у місті я вперше з дітьми побувала в Музеї Пирогова. Такі заходи важливо проводити для діток і для дорослих. Дуже цікаво. Мої донечки отримали задоволення від екскурсії. Обов’язково прийдемо ще раз», – каже Юлія Генсіровська.

А от дванадцятирічний Олександр після екскурсії садибою видатного хірурга визначився з майбутньою професією.

«Я теж мрію стати хірургом. У цьому Музеї вже не вперше. Але щоразу чую тут щось нове і цікаве», – говорить Олександр.

Довідка:

У Вінниці станом на 31 серпня 2022 року на обліку у службі у справах дітей перебуває 127 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Усі вони отримають шкільні рюкзаки за місцем проживання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin