Клас безпеки відкрили у Вінницькому ліцеї №15

У закладах освіти вінницької громади з’явився ще один клас безпеки. Його відкрили у КЗ “Вінницький ліцей №15”.

Як розповідає директорка освітнього закладу Тетяна Василевська, роботу над створенням класу безпеки розпочали ще навесні.

“Важливо, що до цього процесу долучались самі діти. Вони працювали, не покладаючи рук, щось зносили, прибирали, переставляли. Хоча ми й раніше проводили різні безпекові заходи, воєнний час став тією передумовою, яка ще більше спонукала до створення такого безпекового осередку. В ньому є все наочне обладнання, відповідно до рекомендацій МОН. Крім того, аби мати змогу охопити якомога більше дітей, ми вирішили розширити цей осередок, облаштувавши також тематичну рекреаційну зону в коридорі. Це дозволить проводити заняття з більшою кількістю дітей. Тут також можна проводити навчальні зустрічі з вчителями, технічними працівниками та батьками, адже питання безпеки передбачає роботу з усіма учасниками освітнього процесу”, – розповідає Тетяна Василевська.

Як зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, клас безпеки у 15 ліцеї став вже 11, який діє у освітніх закладах Вінницької громади. Зокрема, цього року було відкрито шість таких класи, а минулого – п’ять.

“Ці класи відкриваються, щоб зберегти найдорожче – життя та здоров’я наших дітей”, – зауважила очільниця департаменту.
За її словами, планується поступове відкриття класів безпеки в кожному закладі освіти нашої громади. Зокрема, до кінця року заплановане відкриття ще п’яти таких класів.

Як зазначив представник головного управління ДСНС у Вінницькій області Андрій Коваль, у сьогоднішній непростий час такі класи містять дуже корисну інформацію та дозволяють дітям здобути нові знання та навички.

Клас безпеки поділений на вісім зон. Тут можна ознайомитися з порядком дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, основам протипожежної, мінної безпеки, цивільного захисту, правилам надання першої домедичної допомоги тощо.

Саме наданню першою домедичної допомоги був присвячений перший урок у новому класі. Зокрема, в його ході інструктор обласного осередку Червоного Хреста навчив дітей як діяти у випадку закритого перелому руки або при підозрі на нього.

Також учні 4-б класу зіграли виставу-казку “Гусенята та дорога”, нагадавши присутнім правила дорожнього руху.

Крім того, сьогодні в ліцеї започаткувала роботу дружина юних рятувальників – пожежників. Під час посвяти діти отримали форму, яка, як зауважили ведучі заходу, майже не відрізняється від справжньої.

Як розповідає директорка ліцею Тетяна Василевська, загін сформували з учнів 4-го класу.

“Ми свідомо обрали дітей початкової школи, щоб на перспективу вони могли набути відповідного досвіду та передати його молодшим, а, й можливо, старшим учням. Дітей навчають курсанти профільного ліцею та представники ДСНС. Надалі вони виконуватимуть функцію помічників тренерів або й самі стануть ними. Не виключено, що, можливо, хтось з них захоче в майбутньому стати рятувальником ”, – каже очільниця навчального закладу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin