Вінничанин Важа Даіаурі отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня ВМР

Свій спортивний шлях Важа Даіаурі розпочав у п’ятирічному віці, коли вступив до Вінницької міської дитячо-юнацької школи №5, де наставником хлопчика став його батько – Заслужений тренер України Важа Шотаєвич Даіаурі. Саме він, за словами спортсмена, є його еталоном працьовитості, старанності й цілеспрямованності.

Важа Даіаурі своїми досягненнями прославляє рідне місто не лише на всю Україну. Завдячуючи йому, про вінницьку школу сумо знають далеко за її межами. У 2019 році Важа отримав звання Майстра спорту України з боротьби вільної, а згодом звання Заслуженого майстра спорту України з сумо.

З 1 вересня 2020 року спортсмен працює на посаді тренера-викладача у закладі «Міської дитячо-юнацької спортивної школи №5» на відділеннях сумо та боротьби вільної. Виховує підростаюче покоління спортсменів.

Сьогодні, у свої 23 роки, Важа Даіаурі – багаторазовий чемпіон та призер, володар кубків України та Європи серед дорослих та молоді з сумо. Цього року він здобув «золото» на Всесвітніх іграх із неолімпійських видів спорту.

Спортсмен зазначає, коли підіймається на п’єдестал пошани змагань будь-якого рівня, перше, що його наповнює – це гордість, а також з’являється додаткова мотивація й сили відстоювати честь країни. Це дуже важливо, особливо в часи, коли Україна виборює свою свободу на арені повномасштабної війни.

«Мене переповнює гордість і радість за звитяги наших спортсменів. Далі тільки вперед і тільки до перемоги. Не зупиняємось на досягнутому. Перемога на всіх одна. Слава Україні!», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin