Від Можайки до Кореї: Як у Вінниці відбувається оновлення мікрорайонів?

У Вінниці не обмежилися реконструкцією лише центральних частин міста та густонаселених районів, а й приділили увагу розвитку окремих мікрорайонів. Тяжилів, Корея та Можайка показують позитивний приклад розвитку інфраструктури, де ініціативи громадян активно реалізуються з ідеї в реальність.

Можайка 

Мікрорайон “Можайка”  розташований у районі Замостя. Його народна назва пов’язана з найбільшою вулицею масиву, названою на честь одного із винахідників авіації Олександра Можайського.  З 9 вересня у Вінниці розпочалася реалізація проєкту  “Моя нова Можайка”, який раніше став перможцем конкурсу “Бюджету громадських ініціатив”. 

“Моя нова Можайка” спрямована на покращення якості життя мешканців мікрорайону. Планується створення зони відпочинку на 1-му провулку Київському, поруч з будинками № 60 – 64. Загалом на території мають встановити LED-світильники, облаштувати фонтан, дитячий майданчик та провести озеленення території. Наразі вже закінчено вимощення доріжок плиткою та забетоновано чашу під фонтан. Пізніше встановлять урни для сміття, лавки та камери спостереження.

Корея 

Мікрорайон “Корея” переважно складається з безлічі приватних будинків. Історія походження назви пов’язана із виділенням землі на цій території військовим, які раніше  брали участь у Корейській війні. 

Дорога по вулиці Лесі Українки – одна із головних артерій міста, яка давно потребувала ремонту. Із липня цього року по вулиці почалися роботи з реконструкції дорожнього покриття. Ділянку від Арабея до Магістратської було зроблено в комплексі: окрім оновленої дороги було підведено необхідні комунікації .

Наразі ремонтники завершують асфальтування тротуарів та підключають мешканців приватних будинків до оновлених електромереж та водогону. На узбіччі дороги вже нанесено розмітку велодоріжок.

Також тут було проведено заміну зовнішніх опор освітлення, встановлено нових конструкцій зупинок. На аварійно небезпечних ділянках планується встановлення острівців безпеки

Тяжилів 

У мікрорайоні,  названого на честь притоки Південного Бугу – річки Тяжилівка, протягом року найактивніше розвивалася інфрастуктура. Так, у серпні, поруч із “Родинним озером” було облаштовано майданчик для пляжних ігор із зовнішнім освітленням та камерами спостереження.

Неподалік від кінцевої зупинки “Лугова” встановили ландшафтну композицію корабля з червоними вітрилами “Мрія”із клумбою всередині. 

А на місці бібліотеки-філії №7 відкрили новий шашково-шаховий клуб, де заплановане проводення шахових турнірів, а щомісяця – Кубок клубу

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin