Вінницькі пенсіонери до Дня студента зіграли у “Що? Де? Коли?”

Команди складалися з п’яти гравців, були також глядачі. Всі вони – відвідувачі Терцентру. Тематика сьогоднішньої гри – українські культура, історія та мова. Ведучою заходу стала Ганна Плотицька. Вона навчає вінницьких пенсіонерів рідній мові. Тому й більшість запитань до сьогоднішньої гри складала сама.

“Кожна команда мала по п’ять завдань. На початку була розминка і наші відвідувачі дуже гарно доповнили українські прислів’я. Вважаю, що сьогоднішня гра вдалася”, – говорить ведуча гуртка з української мови міського Терцентру Ганна Плотицька.

Одну із команд назвали “Подоляни”. Це була пропозиція Рашида Тагірова. Він кримський татарин. Після анексії півострова чоловік їздив Україною, врешті – залишився жити у Вінниці.

“Такі заняття в Терцентрі – неабияка розвага для людей пенсійного віку. Це дуже важливо та дуже потрібно. У пенсіонерів є вільний час. І коли ми сидимо, дивимося новини – голова тріщить від інформації. Тоді у нас є можливість прийти сюди, поспілкуватися, розвантажити думки”, – говорить відвідувач Терцентру Рашид Тагіров.

Для гри “Що? Де? Коли” на іншому гуртку із рукоділля підопічні Терцентру зв’язали сову як символ мудрості, розповідає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова. Загалом же, щодня, окрім вихідних, у Терцентрі організовують різні заняття для пенсіонерів

«Тут люди похилого віку можуть навчитись, зокрема, мобільній та комп”ютерній грамотності, рукоділлю. Є можливість відвідувати тренажерну залу, займатись скандинавською ходьбою, оздоровчою фізкультурою, аромотерапією, фототерапією, вивчати психологію, відвідувати кінопокази», – додає Вікторія Вдовцова.

Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin