Здобув «золото» та встанови рекорд швидкості: вінничанин переміг на чемпіонаті Європи з автомодельного спорту

Вінничанин Сергій Хасанов виступав у складі Національної збірної України на чемпіонаті з автомодельного спорту у м. Базель (Швейцарія). Йому вдалося не лише здобути «золото» змагань, а встановити рекорд швидкості на швейцарському треку. До речі, це перша перемога вінничан за 70-літню історію автомодельного спорту, а також перше чемпіонство Європи у самого Сергія за його півторадесятилітню спортивну кар’єру.

Сергій Хасанов – Майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу. Каже, автомодельний спорт надзвичайно технічний та складний спорт, адже потребує чималої концентрації зусиль. Переконаний, здобутої на чемпіонаті Європи перемоги не було б без підтримки міської влади.

«В першу чергу хотів би відзначити те, що мені дуже допомогла Вінницька міська рада і безпосередньо наш спортивний комітет. Завдяки такій підтримці я зміг поїхати цьогоріч на етапи Кубку Європи, там попередньо виграти декілька змагань й добре потренуватись. Дякуючи цьому, був готовий до Чемпіонату в Швейцарії», – розповів Сергій Хасанов.

На Чемпіонаті вінничанин не лише завоював «золото», а й навіть побив рекорд швейцарського треку. Сергій Хасанов змагався в класі 3, в якому представлені моделі з двигуном 3, 5 кубічних сантиметрів.

«Мені вдалося розігнати автомобіль до 295 км/год. Цей рекорд швидкості дуже близький до європейського. До речі, клас, в якому змагався, найважчий із п’яти, представлених на змаганнях. За першість у ньому боролися 32 учасника – найбільше з-поміж усіх класів», – каже новоспечений чемпіон Європи.

Загалом у Чемпіонаті змагалися спортсмени із 12 країн: Німеччини, Франції, Швейцарії, Італії, Польщі, Литви, України, Естонії, Норвегії, Англії, Угорщини, Швеції. Крім того, поза заліком виступали представники США та Канади.

У командному заліку збірна України виборола 5 місце.
«На жаль, багатьом спортсменам з України не вдалось поїхати за кордон на змагання. І це зрозуміло, адже йде війна й дуже важко знайти час на спорт, – зазначає Сергій Хасанов. – Однак, попри все, ми робимо все можливе, щоб синьо-жовтий стяг підіймався на спортивних аренах».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin