За інформацією податківців Вінниччини, в області за 10 місяців 2022 року зареєстровано 205 мільйонерів

За інформацією податківців Вінниччини, в області за 10 місяців 2022 року зареєстровано 205 мільйонерів. Найбільше доходів отримали ті, хто займається продажем сільськогосподарської продукції.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Вінницькій області.

«Упродовж десяти місяців свої доходи, отримані протягом 2021 року, задекларували понад 18,5 тисяч мешканців Вінниччини. Майже 13,9 тисяч з них були зобов’язані подати декларацію, а більше 4,6 тисяч – скористалися правом на податкову знижку. Загальна сума задекларованого доходу зазначеними громадянами перевищує 2 млрд грн», – каже заступник начальника ГУ ДПС Олег Мартинюк.

За словами посадовця після відповідних розрахунків до сплати нараховано 48,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, з яких фактично сплачено до бюджету 46,7 млн грн, та військового збору – 6,6 млн грн, з яких вже сплачено до бюджету 6,3 млн грн. Разом із тим, платникам, що претендували на податкову знижку, нарахували до повернення 14,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, з яких 12,3 млн грн вже повернуто.

Найактивнішими декларантами були громадяни, які отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Таких було понад 9,5 тисяч осіб або 68,5 % від загальної кількості декларантів. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 46,7 млн грн.

Серед найчисельніших декларантів є також громадяни, які отримали майно у спадщину чи в подарунок – майже 1,5 тисячі осіб, та понад 1,4 тисячі тих, хто задекларував дохід від продажу (обміну) рухомого або нерухомого майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin