П’ять золотих медалей привезли вінницькі спортсмени

Чемпіонат світу з кікбоксингу ISKA проходив в місті Кемер (Туреччина). До складу збірної України увійшли 7 спортсменів із Вінниці, які представляли країну в декількох розділах кікбоксингу. Вінничани здобули п’ять золотих медалей, чотири – срібних та три – бронзових. А загалом збірна України посіла друге загально-командне місце.

Як розповів тренер наших спортсменів Валерій Довбня, місце в складі збірної України вінничани вибороли на чемпіонаті України ще до війни. У світових змаганнях брали участь 31 країна, 5 континентів, 977 спортсменів.

Так, Марія Довбня стала переможницею чемпіонату світу з кікбоксингу ISKA серед дівчаток 11-12 років (вагова категорія до 30 кг). Андрій Бондарь здобув титул чемпіона світу у розділі Light Contact серед юніорів 15-17років (вагова категорія до 55 кг), а Артем Іванов у цьому ж розділі виборов «срібло» у надважкій вазі. Кіріл Цецерошенко – чемпіон світу у розділі Point Sparing серед юніорів 15-17 років (вагова категорія до 65кг). А Артем Денісенко у надважкій вазі одержав золоту медаль.

«На початку травня ми почали готуватись саме на Чемпіонат Світу. Важко було, адже постійні тривоги заважали нормальним тренуванням. Наприклад, Кіріл та Артем саме для підготовки до змагань повернулись з-за кордону», – говорить тренер вінницьких спортсменів Валерій Довбня.

Також Ілля Добровольський виборов «срібло» на чемпіонаті світу у розділі Point Sparing серед юнаків 12-14 років (вагова категорія 45 кг), Андрій Андрійченко здобув бронзову медаль у тому ж розділі (вагова категорія 50 кг).

«Ці змагання були шаленими: двобої, боротьба, емоцій. Спортсмени у складі збірної України показали неперевершені результати. Отримали звання чемпіонів світу, здобули безцінний досвід участі у міжнародних змаганнях», – додає тренер Валерій Довбня.

Також він зазначив, що національні команди ISKA з усього світу завітали на чемпіонат після двох років перерви, пов’язаною з пандемією COVID-19.

«Наші спортсмени відчули, як це змагатись зі світовими спортсменами. Всі побачили українських дітей, наш прапор та жагу до перемог. Нам було надзвичайно приємно коли австралійські спортсмени скандували: «Слава Україні !» – це мотивувало спортсменів», – зазначив Валерій Довбня.

«Діти наше майбутнє. Дякую усім тренерам та спортсменам за те, що продовжують роботу», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin