«В 1932-33 роках вони крали наше зерно, морили голодом мільйони українців», – говорить міський голова Сергій Моргунов

Очільник громади підкреслив, що, як сталінський режим намагався фізично знищити українців у 20 столітті, така мета зараз і путінської росії.

«В 1932-33 роках вони крали наше зерно, морили голодом мільйони українців, аби зробити наш народ поступливішим, щоб він змирився, йшов в колгоспи, і щоб ніхто не протестував проти нової влади», – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Зараз росія вдається до різних форм терору, щоб зламати опір українців, але у неї нічого не вийде, переконаний міський голова.

«90 років потому той самий ворог вивозить наше зерно з захоплених міст, вбиває українців на фронті і в тилу. Часи змінилися, але ворог діє за тим самим планом – знищити нас. Тепер рашисти залишають без електроенергії цілу країну, щоб ми перестали чинити опір, прагнуть змусити нас пристати на їхні умови. Але українці вже знають ціну “домовленостей” з росією. Але ми не слабкі, ми – сильні. Тому маємо стояти – кожен має тримати свій фронт», – наголосив Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов наголошує, що завдяки єдності український народ протистоїть усім викликам.

«90 років тому наш народ зміг витримати довгу голодну зиму 32-33 років, зараз наше завдання – пережити холодну зиму 22-23 років, пам’ятаючи про те, що в окопах нашим Захисникам точно не тепліше, – зауважив Сергій Моргунов. – Ворогу не вдасться нас зламати. І яка б темрява не була навколо, морок ніколи не зможе знищити світло наших душ. Єднаймося»

Також очільник громади закликав вінничан приєднатися до акції «Запали свічку». Ввечері потрібно запалити вогник у вікні в знак скорботи за загиблими та віри в беззаперечну Перемогу українців найближчим часом. А об 16:00 пройде Загальнонаціональна хвилина мовчання.

«Сьогодні наші свічки на вікнах – особливо символічні. Запаліть їх, не дамо мороку жодних шансів», – наголосив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin