Вінниця продовжує підтримувати військових та вирішувати нагальні питання, які виникають в місті через ворожі обстріли об”єктів енергетики

На передову – обладнання, в тил – генератори. Вінниця продовжує підтримувати військових та вирішувати нагальні питання, які виникають в місті через ворожі обстріли об”єктів енергетики.

Так, у Вінниці збільшать кількість пунктів обігріву та оснастять генераторами більше шкіл та закладів критичної інфраструктури. Відповідне рішення сьогодні, 25 листопада, погодили депутати міськради, виділивши додаткові кошти на ці цілі.

«Цим рішенням ми виділяємо кошти на створення пунктів обігріву – пунктів незламності. Також виділяємо один мільйон гривень на невідкладні протиаварійні роботи по консервації Будинку Офіцерів, ще 300 тисяч – нашим рятувальникам, а також передбачаємо кошти для Військової служби правопорядку»,— зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Так, з бюджету громади виділяються кошти на придбання обладнання для вінницьких військових. Зокрема, планується закупити ліхтарі, пристрої швидкої зарядки, бензопили та інший інвентар.

На закупівлю генераторів, пального до них та облаштування місць, де можна буде тимчасово зігрітися і підзарядити свої гаджети, з бюджету громади виділяється додаткових понад 12 мільйонів гривень.

Завдяки цьому, мають бути обладнані пункти обігріву (з встановленням генераторів), на базі муніципальних закладів міста.

Виділяються додаткові кошти на придбання генераторів для шкіл міста.

Також депутати виділили кошти для закупівлі понад 40 генераторів для підприємства «Вінницяміськтеплоенерго». Генератори тут необхідні для забезпечення безперебійної роботи обладнання та, відповідно, подачі опалення в умовах відсутності електроенергії.

Крім того, під час сесії міської ради депутати підтримали рішення про збільшення суми відшкодування витрат на поховання загиблих вінницьких захисників та захисниць з 10 до 20 тисяч гривень.

Якщо загиблі українські Герої чи їх родичі є членами ВМТГ і вони поховані на території Вінницької громади – з 1 грудня цього року гранична вартість відшкодування витрат на церемонію прощання із ними буде становити 20 000 грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin