У Вінниці встановлено понад 1000 камер відеоспостереження

У Вінниці встановлено понад 1000 камер відеоспостереження. За допомогою них працівники “Ситуаційного центру” цілодобово відслідковують ситуацію в місті: заїзди та виїзди в місто, пересування автотранспорту під час комендантської години. Моніторять і правопорушення — інформацію передають до правоохоронних органів та інших силових відомств.

Так, з початку 2022 року відеокамери Ситуаційного центру зафіксували понад 10 тисяч правопорушень у Вінниці. Як розповідає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур , аварії на дорогах, пожежі, порушення Правил благоустрою — це лише частина того, що відслідковують фахівці Ситуаційного центру. Завдяки камерам розшукують зниклих дітей та дорослих, а також допомагають розслідувати крадіжки, знаходити винних у ДТП тощо.

“Ситуаційний центр цілодобово працює в посиленому режимі. Щодня ми моніторимо ситуацію на дорогах, пішохідних зонах, у парках, скверах тощо. Для нас важлива безпека вінничан і один з наших пріоритетів – це недопущення порушень. Працівники Муніципальної варти регулярно проводять роз’яснювальні роботи з вінничанами, втім трапляються різні випадки, — каже Віталій Чигур. — Наприклад, на початку листопада наші інспектори зафіксували порушення Правил благоустрою працівниками однієї з автомийок самообслуговування. Камери Ситуаційного центру зафіксували, як співробітник автомийки на вулиці Пирогова неодноразово вивозив осад із ґрунту, піску та інших відходів на територію зелених насаджень. За фактом скидання відходів у невстановленому місці на порушника склали протокол за ст.152 КУпАП. Ми працюємо спільно з Ситуаційним центром і з допомогою фахівців, які моніторять камери, можемо зробити більше для того, щоб вінничани почувалися у безпеці”.

Отож, станом на кінець листопада фахівці Ситуаційного центру виявили такі правопорушення: 53 адміністративних, 24 кримінальних, 638 ДТП, які потрапили в зону відеоспостереження (йдеться про аварії з потерпілими та без), 2150 порушень правил дорожнього руху, 4893 порушення у сфері благоустрою. А також опрацювали 2864 звернення вінничан (через мобільні додатки Viber, Whats App, Telegram та через телефонні дзвінки).

Зараз в Україні складна ситуація з енергосистемою через терористичні дії росії, яка намагається знищити нашу критичну інфраструктуру. Тож через тимчасові стабілізаційні відключення електроенергії у темну пору доби на дорогах потрібно бути особливо пильними всім учасникам дорожнього руху. Працівники Ситуаційного центру закликають пішоходів носити світловідбивачі на одязі, а водіїв просять бути уважними на дорогах і не порушувати правила дорожнього руху.

Нагадаємо, Ситуаційний центр у місті офіційно запрацював ще в 2018 році. Цілодобово за порядком на вулицях слідкують фахівці “Муніципальної варти”, поліції та ДСНС. До Ситуаційного центру можна зателефонувати за номером – 0674102101. Також – написати у Вайбер та Меседжер. Дзвінки та смс – повідомлення приймають цілодобово.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin