Вінничани збирають гуманітарну допомогу для другої поїздки до деокупованої Балаклії ВМР

У волонтерському центрі “Шахіна” продовжують збір теплих речей для дітей та дорослих, а також україномовних книг та іграшок.

“Також багато жінок похилого віку попросили у нас нитки та спиці для в’язання, щоб знімати стрес. Так само для літніх людей збираємо медикаменти. Також потрібні теплі ковдри та мобільні телефони”, – розповідає координаторка проєкту “Вінниця-Балаклія”, співзасновниця волонтерського центру “Шахіна” Олена Стеценко.

Допомога від вінницьких волонтерів буде частково адресною. Вони мають список із більше тисячі осіб, де прописані потреби конкретного балаклійця.

“Минулого разу за тиждень до поїздки від місцевих волонтерів ми отримали великий список, який, на жаль, не встигли закрити за першу поїздку. Також, коли ми були в Балаклії, то самі збирали заявки від місцевих жителів”, – додає Олена Стеценко.

Окрім “Шахіни”, гуманітарну допомогу можна приносити до центру реабілітації “Гармонія” ім. Р. Панасюк (вул.Винниченка, 5). Тут збирають канцтовари, книги, розмальовки, серветки, гігієнічні помади та інше, аби сформувати “Коробочки любові” для дітей.

У артпросторі “ПІЧ” (вул. Сковороди, 25) збирають україномовні книги та журнали, а також музичні інструменти.

Другу поїздку до міста-друга Балаклії вінничани запланували на середину грудня. Точної дати не називають з метою безпеки, адже Харківщина є прифронтовою областю.

Під час найближчої поїздки, окрім того, що роздаватимуть гуманітарну допомогу, – волонтери також планують організувати майстер-класи для місцевих дітей та заходи для літніх людей.

“Сама ідея проєкту “Разом” – дуже правильна, це об’єднання сходу і центру. Наша головна мета – не тільки привезти гуманітарну допомогу, а також об’єднати нас культурно”, – пояснює координаторка проєкту “Вінниця-Балаклія”.

Нагадаємо, що 11 листопада, у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, до Балаклії прибули вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада”, директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук та роздали гуманітарний вантаж, який збирали вінничани.

Сама ж Вінниця долучається до відновлення Балаклії. Вінницька міська рада передає субвенцію з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді в сумі 10 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані для відновлення об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери міста та підготовки територіальної громади до опалювального сезону. Відповідне рішення 25 листопада підтримали депутати Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin