Вінницькі матері можуть не отримати виплати за новонароджених

20 листопада, Фонд соціального страхування України призупинив виплати лікарняних і допомог з вагітності та пологів застрахованим особам. Як пояснили в організації – не вистачає коштів, повідомляє “Обозреватель” з посиланням на офіційний твітер ФССУ. Водночас у Міністерстві соціальної політики заявляють, що ФССУ захопили рейдери.

Про це повідомили у пресслужбі ФССУ у Twitter. Це пояснили браком коштів. “20 листопада 2019 року ФССУ призупинено перерахування коштів для виплати лікарняних і допомог з вагітності та пологів застрахованим особам. На сьогодні до Фонду подали на фінансування заяви-розрахунки на 13,573 млрд гривень, що перевищує кошторис за цим напрямом на 1,038 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у Міністерстві соціальної політики заявляють, що ФССУ захопили рейдери. За словами виконавчого директора фонду Євгена Баженкова, причина не в нестачі грошей, а суто бюрократична. “Кошти на рахунках є, але з сьогоднішнього дня ми не маємо права їх перерахувати до внесення змін до річного бюджету”, – цитує слова Баженкова пресслужба ФССУ.

”Мінсоцполітики вважає такі дії реєстратора неприпустимими і звернулося зі скаргою до Мін’юсту з позицією скасувати реєстрацію та направило листа до виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, в якому наголошено, що всі дії, прийняті Баженковим до моменту його законного поновлення на посаді, вважатимуться перевищенням повноважень та підлягатимуть скасуванню у порядку, передбаченому Законом України”, – повідомив Коваль.

”Співпраця Міністерства з будь-якою особою, яка є фігурантом кримінальної справи щодо розкрадання державного майна неприпустима”, – резюмував заступник Міністра.



Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin