У Вінниці триває навчальний тренінг з психології для освітян громади

Учора, 3 жовтня, в концерт-холі закладу «Монблан» стартував дводенний навчальний тренінг тренерів «Перша психологічна допомога та управління стресом» у рамках спільної з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) розробки програми оперативного реагування на психологічні виклики та створення підтримуючого середовища в закладі освіти.

У навчанні беруть участь 20 педагогів з 20 закладів дошкільної та загальної середньої освіти, а також представники громадського об’єднання старшокласників «Лідер» та громадського представництва Уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів).

Учасники опановують навички управління стресом, складними емоціями, розбирають непередбачені ситуації, які можуть виникнути в освітньому середовищі. На другому етапі проєкту вони зможуть провести базове навчання у своїх колективах самостійно або за допомогою фахівців МОМ.

Нагадаємо, що це вже друге таке навчання. 20 учасників попереднього заходу, який відбувся наприкінці березня цього року, провели каскадні тренінги для близько 300 педагогів.

«Міжнародна організація з міграції вже не вперше співпрацює з департаментом освіти ВМР. Представники МОМ знову проводять дводенний тренінг з психології, який містить два компоненти: управління стресом та пошук ресурсів. Підтримка ментального здоров’я зараз є особливо актуальною, а підтримка один одного – необхідна запорука нашої стійкості та Перемоги», – зазначила директор департаменту освіти Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin