У загальноосвітніх та позашкільних закладах Вінницької громади провели цикл заходів до Дня Соборності України

Напередодні 22 січня вінницькі учні та вихованці позашкілля долучились до різноманітних патріотичних активностей, пригадали важливі історичні події, обговорили значимість Великої Злуки у становленні української державності. Зокрема, учасники історико-патріотичного клубу «Покоління UA» міського палацу дітей та юнацтва провели історичний тренінг з елементами рольової гри в експериментальному форматі на тему «День Соборності України: як це було?»: пригадали хронологію подій, відтворили момент укладання Універсалу Директорії та урочисте його проголошення народу України.

Гуртківці ВМПДЮ ім. Лялі Ратушної в межах акції «Об’єднані Україною» виготовили серію тематичних мегарозмальовок за спеціально створеними макетами.

У загальноосвітніх закладах, серед іншого, провели: фотовиставку «Україна – це ми!» (ліцей №1), тематичні історичні змагання «Flash time», акцію «З Україною в серці» (ліцей №8), онлайн-вікторину «Моя країна – Україна!» (ліцей №12), арт-акцію «Я люблю Україну!» (ліцей №30), книжковий ланцюг єдності та вікторину «Символи України» (ліцей №31).

«Усвідомлення власної національної та громадянської ідентичності – першочергове завдання кожного українця. Раді, що молоде покоління сьогодні з гордістю заявляє про своє коріння, пишається своєю історією, культурою, гідно демонструє свою національну приналежність, долучаючись до патріотичних ініціатив. День Соборності – це черговий привід нагадати собі та всьому світу, що Україна була, є і буде незалежною, вільною та незламною країною», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Заходи з нагоди свята тривають, зокрема, вихованці ВМПДЮ ім. Лялі Ратушної готують тематичні відеоролики про українську соборність в межах акції «Об’єднані Україною».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin