Зі сторічним ювілеєм привітали Марію Стрельченко з Вінниці

Ювілярка отримала Почесну грамоту від міського голови Сергія Моргунова та грошову премію у розмірі 5 тисяч гривень.

“Крім того, відповідно до нашої Комплексної програми, Марія Созонівна почне отримувати довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу, в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Раді, що в нашій громаді є такі особистості, які крізь століття проносять свій безцінний досвід і передають його молодому поколінню”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Марія Стрельченко народилася 21 січня 1993 року в багатодітній родині. Її батьки виховували 16 дітей. Коли почалася Друга світова війна – дітей відправили на північ. Там вона познайомилася з майбутнім чоловіком – військовим-прикордонником.

До Вінниці повернулася у 60-х роках. Виховувала двох дітей, яких, на жаль, уже немає. Має трьох онуків та трьох правнуків. Один із них – Костянтин Калашніков наразі доглядає за бабусею. Її секрет довголіття – це постійна опіка і відсутність поганих новин.

“Ми не розповідали бабусі про війну. Це може бути надзвичайним стресом для неї. Бабуся пережила Голодомори, пережила Другу світову. Зараз їй потрібні опіка й турбота, і жодних негативних новин”, – додає Костянтин Калашніков.

Ювілярка подякувала за привітання і постійну підтримку від органів місцевої влади.

Окрім Марії Стрельченко, довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб вже отримує 6 мешканців міста, яким виповнилося 100 років і більше.

До кінця 2023 року планується нагородити ще 12 жителів та оформити їм відповідну допомогу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin