Конфлікт ‘Обленерго’ і ‘Водоканалу’ вирішує Вінницька міська рада

Вінницька міська рада заборонила АТ «Вінницяобленерго» відключати від енергопостачання «Вінницяоблводоканал». Допоки немає судового рішення по питанню боргу у 72,5 мільйони гривень – відключення «Вінницяоблводоканалу» і в результаті підприємств та мешканців Вінниці від водопостачання є незаконним.

Вінницька міська рада готова надати посильну підтримку сторонам конфлікту задля збереження комфорту життя вінничан. Саме тому міський голова Вінниці Сергій Моргунов ініціював проведення засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась сьогодні 19 вересня за участю усіх сторін конфлікту. Довготривале ігнорування проблеми  може привести місто до надзвичайного стану. Говорить міський голова Вінниці Сергій Моргунов:

Нагадаємо, Комунальне підприємство обласної ради «Вінницяоблводоканал» боргує за електрику 72,5 мільйони гривень. Зважаючи на те, що боржник в середньому за місяць споживає 3,5 млн. кВт*год на суму майже 8 млн гривень – фінансових можливостей на погашення боргу немає. Підприємство основні зусилля докладає на недопущення наростання боргу. Водночас, генеральний директор АТ ‘Вінницяобленерго’ Андрій Поліщук наголошує, що усі спроби мирним шляхом стягнути борг з комунальної установи обласного підпорядкування «Вінницяоблводоканал» виявились невдалими. Боржник не виконує досягнутих умов щодо реструктуризації боргу. Якщо до 23 вересня не буде розрахунку відключення неминуче.

Директор підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський накопичення боргів та недотримання угоди про реструктуризацію боргу пояснює зміною умов енергетичного ринку та збитковістю підприємства.

За результатами засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалено рішення: заборонити відключати від енергопостачання «Вінницяоблводоканал», разом з обласною радою, сесія якої відбудеться 26 вересня, та облдержадміністрацією знайти механізми фінансової підтримки підприємства-боржника та налагодити контроль за його господарсько- фінансовою діяльністю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin