У Вінницьких Хуторах створять ініціативні групи «Чиста водойма»

На території села Вінницькі Хутори протягом лютого-березня буде тривати робота щодо створення Ініціативних груп “Чиста водойма”. В їх складі будуть безпосередньо місцеві жителі, чиї присадибні земельні ділянки прилягають до водних об’єктів (ставків).

Вчора, 26 січня, відбулася перша відповідна зустріч з активними жителями Вінницьких Хуторів. Там обговорювали можливості використовувати наявні ставки для власних побутових потреб за умови дотримання Правил благоустрою ВМТГ.

Радник міського голови з питань агропромислового розвитку Олександр Закорченний зазначив, що створення ініціативних груп “Чиста водойма” передбачене “Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки”, яку затвердили наприкінці минулого року.

“Створення таких ініціативних груп – це своєрідне ОСББ на базі села, де люди будуть зацікавлені в тому, щоб всі водні об’єкти, що є в наявності, були в хорошому стані. 37 ставків, що є на території ВМТГ, ми розділили на три групи. Є ставки для рекреації, для риборозведення і ставки для спортивної риболовлі”, – підкреслив він.

За результатом зустрічі, домовились, що створення ініціативних груп відбуватиметься шляхом проведення загальних зборів з подальшим підписанням Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля, сторонами якого будуть Вінницька міська рада та Ініціативна група «Чиста водойма».

“Саме такі зустрічі дають надію відчути підтримку з боку влади, бути обізнаними та брати участь у різних заходах, які будуть проводитись у сфері охорони довкілля, що, в свою чергу, приведе до залучення коштів для утримання у належному стані земель та об’єктів водного фонду, а також покращить їх благоустрій”, – зазначив житель села Василь Казчук.

Староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко наголосив на доцільності розробки інформаційної довідки для мешканців.

“За сприянням спеціалістів відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій міської ради проведемо ряд заходів для жителів громади, які будуть спрямовані на вирішення цілого ряду питань зокрема у сфері охорони довкілля”, – додав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin