У 2022 році вінницькі підприємства реалізували промислової продукції на суму в понад 30 млрд грн

Протягом січня-листопада 2022 року вінницькі підприємства реалізували промислової продукції на суму в 32,5 млрд грн. Попри складні обставини для роботи бізнесу, вінницькі підприємці зуміли перевищити показники за той же період 2021 року на 0,4 млрд грн (або на 1,15%).

Як зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, найбільший обсяг промислової продукції реалізовано підприємствами, що займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 14,4 млрд грн або 44,3% від загального обсягу реалізованої продукції.

Далі по списку йдуть підприємства, які займаються:

• постачанням електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 7,5 млрд грн або 23,0%.

• виготовленням виробів з деревини, виробництвом паперу та поліграфічною діяльністю – 4,0 млрд грн або 12,5%.

Частка інших видів промислової діяльності у загальному обсязі реалізації промислової продукції в місті сукупно становить 20,2%. Йдеться про виробництво хімічних речовин та продукції, готових металевих виробів, гумової та пластмасової продукції, одягу, меблів тощо.

“На наших очах щодня відбувається справжнє диво. І все завдяки людям, які прагнуть працювати в Україні та роблять внесок в зміцнення та оновлення економіки. Розвиток промисловості – це клондайк можливостей для нашої громади, тим паче, коли маємо такий потенціал!”, — наголосив Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin