Збереження довкілля – один з пріоритетів Вінниці: які зміни внесли до Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ на 2021-2023 роки

У Вінниці діє Програма охорони навколишнього природного середовища ВМТГ на 2021-2023 роки. Вона передбачає різноманітні заходи, пов’язані безпосередньо зі збереженням довкілля спільними зусиллями муніципалітету та громади. На сесії Вінницької міської ради цієї п’ятниці, 24 лютого, внесли зміни в один з розділів Програми – “Охорона та раціональне використання природних рослинних ресурсів”.

Як пояснюють у департаменті економіки і інвестицій ВМР, в планах на 2023 рік запобігання проникнення і контроль за внесенням інвазійних чужорідних видів рослин до природних екосистем.

“Йдеться про знищення та пом’якшення несприятливого впливу таких видів рослин, як от, наприклад, борщівник, на території Вінницької міської територіальної громади. Таке рішення стало результатом обстеження водних об’єктів (ставків) на приєднаних територіях. Контроль за ставками наші фахівці здійснювали та будуть продовжувати це робити у Вінницьких Хуторах, Писарівці, Щітках, Великих та Малих Крушлинцях, Стадниці та Гавришівці”, — каже директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Він також додав, що в межах реалізації цієї Програми та постійного спілкування з активними вінничанами, в позитивному ключі змінюється екосвідомість людей та їх розуміння важливості збереження природних ресурсів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin