Вінниця продовжує підтримувати Херсон: 100 контейнерів для збору сміття незабаром вирушать у місто

Сьогодні своїм рішенням депутати Вінницької міської ради погодили передати звільненому місту сотню контейнерів для збору відходів. Нагадаємо, гроші на їх придбання виділили на січневій сесії й ось наразі черговий крок.

Така допомога для херсонців вкрай необхідна, зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Кожний день у Херсоні патова ситуація. Досить складно. Постійні обстріли. Навіть немає часу сховатися людям, постійно жертви цивільних … Але разом із тим критична інфраструктура потребує відповідної роботи. І в даному випадку ми допомагаємо їм з цими контейнерами, які вони попросили», – каже він.

Після нещодавнього «господарювання» окупантів громаді залишилось фактично знищене та розграбоване комунальне майно. У міській адміністрації зазначають, що мають проблеми і з громадським транспортом, і забезпеченням людей іншими важливими послугами. Водночас дуже важкою залишається ситуація зі збором побутових відходів.

«Це питання техногенно-екологічної безпеки, тому ми докладаємо максимум зусиль для організації збору й вивозу сміття на полігон. Але, самі розумієте, ситуація надзвичайно складна. Рашисти викрали все – від сміттєвозів до контейнерів. Комунальному підприємству «Парки Херсону», яке віднедавна опікується прибиранням міста, доводиться практично стягувати техніку та сміттєві баки, як – то кажуть «з миру по нитці», – розповідає директор департаменту міського господарства Херсонської міської ради Дмитро Кобець. – Дуже приємно, що Вінниця не залишається осторонь і завжди однією із перших приходить на допомогу, швидко реагуючи на прохання нашої міської військової адміністрації. Знаємо, що й вам сьогодні нелегко й тим більше цінуємо все, що для нас робите».

Загалом Вінниця закупила і незабаром відправить до Херсона 100 металевих контейнерів для збору побутових відходів, об’єм кожного 1,1 м3.

Зазначимо, до допомоги місту Вінницька громада долучається не вперше.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin