Заступника обласного прокурора Вінниччини суд притягнув до відповідальності

Апеляційний суд Хмельниччини 23 лютого виніс постанову, якою підтвердив рішення Вінницького міськсуду щодо заступника керівника Вінницької обласної прокуратури Олександра Смуригіна у справі про перебування за кермом у нетверезому стані. Прокурор має сплатити штраф та не сідати за кермо протягом року.

Про це повідомляє 33-й канал.

Як відомо, у грудні 2022-го в єдиному реєстрі судових рішень з’явилась постанова про притягнення заступника керівника Вінницької обласної прокуратури (з 2020 року) Олександра Смуригіна до відповідальності за керування автомобілем в стані сп’яніння.

На той час було відомо, що рішення оскаржується в апеляційному порядку. У прокурора, який за посадовими обов’язками здійснює нагляд за діяльністю поліції, були численні нарікання на дії патрульного, який не назвав причини зупинки та не зачитав його права…

Відоме рішення суду першої інстанції, який  визнав, що О.Смуригін керував білим Volvo в стані сп’яніння, коли його затримали на одному з блокпостів міста близько 8-ої години 30 жовтня. Драгер показав 1,19 проміле алкоголю в організмі водія. Попри численні «промахи» патрульних при складанні протоколів, правопорушникові по ст. 130 КУпАП призначили штраф у 17 тис. грн і рік заборони водити авто.

Із січня справу розглядали у Вінницькому апеляційному суді. Декілька суддів почергово заявили про самовідвід, тому наприкінці місяця до Верховного суду надіслали клопотання про визначення апеляційної інстанції у іншому регіоні для розгляду скарги прокурора Смуригіна.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розглянув подання Вінницького апеляційного суду щодо зміни підсудності у справі заступника прокурора Вінницької області. Право прийняти остаточне рішення 6 лютого доручили Хмельницькому апеляційному суду.

За результатами службового розслідування у Вінницькій обласній прокуратурі встановлено і підтверджено факт керування О.Смуригіним транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило порушення чинного законодавства України, кодексу професійної етики працівників прокуратури та викликало негативний публічний резонанс у суспільстві.

Крім цього, відносно лікарки Жмеринської ЦРЛ, якою було видано довідку про «тверезість» заступника прокурора області, скеровано повідомлення про службове підроблення висновку лікаря, а також аналогічне повідомлення відносно правопорушника по факту використання підробленого документа. Внаслідок проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що Олександр Смуригін, під час «проходження огляду на стан сп’яніння» у Жмеринській ЦРЛ, перебував в іншому місці.

Після отримання довідки про «тверезість» О.Смуригіна, син головного лікаря Жмеринської ЦРЛ був переведений з Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області до Жмеринської окружної прокуратури.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin