«Важливо повернути довіру до людей»: двох дорослих хвостанів вінничанин забрав із Муніципального притулку для тварин

Щодня співробітники Вінницького муніципального притулку для тварин надають необхідну підтримку та допомогу чотирилапим хвостикам, які потрапляють до закладу. Вони турбуються про їхнє здоров’я та допомагають знайти нову домівку. Так сталося із дорослими собаками по кличці Султан та Багіра.

Вінничанин Павло Конопко звернувся до Муніципального притулку для тварин, аби знайти хорошого собаку для охорони підприємства, на якому працює. Звідти йому надіслали фотографію алабая, і, як він зізнається, собаку відразу вподобав.

«Коли я приїхав у притулок для тварин і побачив Султана – така кличка в алабая, – відразу зрозумів, що його заберу собі додому. Ну дуже сподобався! А ще поруч із його вольєром була красуня Багіра. Тож, я почав навідуватись у муніципальний притулок, приглядався, гуляв із обома хвостатими і вирішив узяти не одну собаку, а відразу обох», – розповідає пан Павло.

Чоловік зізнається, що довго думав та радився з дружиною. Зрештою упевнився у правильності такого рішення. Вже минуло три місяці відтоді, як в обох собак з’явився новий дбайливий господар. Він каже, наразі Багіра охороняє підприємство, а Султан – його оселю. Так само різняться й характери хвостанів: вона – спокійніша, з нею відразу склалися чудові стосунки, він – норовливий і потребує більшої уваги.

«З Султаном виявилось важче, видно було, що він має травму. Певно його залишили попередні господарі. Він буває бунтівником, а іноді і вандалом, бо вже тричі трощив свій будиночок-вольєр, але при цьому ми намагаємось здолати всі труднощі його характеру, любити його в будь-якому настрої і повернути довіру до людей. Пес дуже добрий до нас, охайний, полюбляє, коли ми з дружиною його випускаємо і він бігає по подвір’ю. Тож, шукаємо з ним «консенсусу», адже собака вже доросла, сформована зі своїм характером, – розповідає пан Павло. – Зазначу, що в притулку собак підтримують, забезпечують усім необхідним, але найкраще, що ми, люди, можемо зробити для пухнастих чотирилапих – це подарувати частинку свого тепла та підтримки».

Співробітники Муніципального притулку для тварин завжди кваліфіковано підтримують та опікують усіх своїх чотирилапих підопічних. Ветеринари проводять необхідні маніпуляції із вакцинуванням, стерилізацією та кастрацією.

На території закладу є лабораторія, УЗД, рентген, закуплені за кошти міського бюджету при проєктуванні закладу. Також є дві операційних (одна – в притулку, друга – в клініці) оглядова, грумінг. Проводять чотирилапим і санітарні процедури.

«Якщо хтось скаже, що не знає, що таке безумовна любов, вірність, дружба, щастя, то я з впевненістю скажу: «У вас ніколи не було собаки», – каже начальник Вінницького муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський. – Тож, ми запрошуємо усіх вінничан долучитись до доброї справи та забрати до себе додому собаку з притулку. Знедоленим тваринам потрібна Ваша любов».

Шановні вінничани! Звернутися до Муніципального притулок для тварин можете за такими контактами:

вулиця Гонти 26Е. Телефони: 0673838377 та 0673834009.

Фейсбук сторінка закладу: www.facebook.com/vinmsfa.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin