Вони демонструють силу української культури: вінницький народний художній колектив “Радість” відзначив своє 25-річчя

Три дні поспіль, починаючи з 31 березня по 2 квітня, у Вінницькому палаці дітей та юнацтва відбувалося відзначення 25-річчя народного художнього колективу ансамблю танцю “Радість” міського палацу дітей та юнацтва.

За час повномасштабного вторгнення рф в Україну художній колектив проводив чимало благодійних концертів у різних куточках світу. Вихованці «Радості» демонстрували всім, хто такі українці, та те, які вони сильні. Завдяки своїм виступам вони збирали чимало коштів, після чого закуповували продукти та одяг українським військовим.

«Учасники нашого колективу «Радість» вкотре демонструють силу української культури, та звертають увагу міжнародної спільноти до війни в Україні. Їм вдалось зібрати чималу суму на своїх концертах, а потім передати їх на потреби ЗСУ. Навіть сьогодні, відзначаючи свій ювілей, ми не забули про те, завдяки кому в нас є можливість виступати під мирним небом, тому поки ансамбль виконує танцювальні та співочі номери, у присутніх була можливість подякувати учасникам та задонатити «На ЗСУ», – розповів художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко.

Від імені міського голови та Вінницької міської ради висловила щиру вдячність і шану колективу та його художньому керівнику Віктору Бойку заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович: «Я неймовірно вдячна колективу «Радість» за вагомий внесок в розвиток та популяризацію хореографічного мистецтва, відданість традиціям українського народу, творчі здобутки, а також підвищення престижу Вінницької міської територіальної громади на міжнародному рівні. Наші талановиті діти виступали у понад 30 країнах світу, і в час повномасштабного вторгнення росії в Україну активно продовжили свою благодійну творчу діяльність. Вони волонтерять, беруть участь у міжнародних фестивалях. Зокрема, у 2022 році відвідали з концертами одинадцять країн Європи. Отож, бажаю вінницькому танцювальному колективу не зупинятися на досягнутому, нових перемог, активно підкорювати нові міжнародні вершини», – зазначила Галина Якубович.

Від департаменту освіти учасників колективу та художнього керівника Віктора Бойка грамотами та подяками відзначила заступниця директорки департаменту освіти Ірина Божок, яка зауважила, що у нашій громаді найталановитіші діти та найпрофесійніші педагоги. «Усіх присутніх вітаю з 25-річчям колективу та бажаю невтомної праці, творчих успіхів, перемог і нехай посмішки ніколи не сходять з обличчя наших вихованців. Горда за наших творчих дітей, педагогів та за такий колектив, який працює і творить в нашому палаці», – сказала вона.

Шалені оплески та усміхнені батьки супроводжували кожен танцювальний номер. Заповнені місця у залі та безліч квітів за неймовірні виступи – саме з такими емоціями супроводжувались три дні відзначення ювілею. Упродовж концертів з нагоди відзначення 25-річчя тривав благодійний збір коштів, які планують передати на потреби ЗСУ.

Довідка:

«Радість» – це творчий колектив, у якому навчаються мистецтву хореографії близько 350 дітей віком від 5 до 18 років.
За цей час колектив «Радість» здобув безліч відзнак та нагород, виховав декілька тисяч талановитих, щирих, працьовитих вінничан.

Ансамбль „Радість” відзначається високим рівнем художньої майстерності, а тому є постійним учасником міських, обласних та Всеукраїнських культурно-мистецьких заходів та конкурсів. Цей колектив відомий як в Україні, так і далеко за її межами. Він є активним популяризатором нашої національної культури на міжнародному рівні. Ансамбль брав участь у найпрестижніших Міжнародних фольклорних фестивалях в 32 країнах Європи, Азії та Африки, зокрема: у Німеччині, Фінляндії, Італії Польщі, Туреччині, Болгарії, Румунії, Молдові, Лівані, Литві, Латвії, Швейцарії, Тайвані, Іспанії, Австрії, Франції, Бельгії, Нідерландах, Марокко, Греції, Північній Македонії, Чехії, Словаччині, Йорданії, Таїланді, Хорватії, Албанії, Сербії, Боснії та Герцеговині, Об’єднаних Арабських Еміратах, Катарі та Україні.

За останній 2022 рік ансамбль «Радість» взяв участь в одинадцяти Міжнародних фестивалях та проєктах у 10 країнах Європи: Туреччині, Литві, Албанії, Хорватії, Румунії, Словаччині, Німеччині, Фінляндії, Польщі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin