З початку року до бюджету Вінницької громади надійшло близько півтора млрд грн

Вінниця залучила до бюджету громади на 20 % більше коштів, ніж за аналогічний період минулого року. Такі попередні результати першого фінансового кварталу озвучив міський голова Сергій Моргунов в етері радіо Суспільне Вінниця. Завдання громади підтримати економіку, яка є фундаментом наповнення бюджету, додав він. Адже за рахунок цього забезпечується життєдіяльність громади та надається постійна підтримка ЗСУ.

Відповідаючи на запитання про оперативні підсумки виконання бюджету за перші 4 місяці року, очільник громади зазначив, що наразі надійшло майже 1,5 млрд грн.

«Питома вага надходжень, а це не менше 60 %, отримали у вигляді податку на доходи фізичних осіб. Це власні, як кажуть, надходження і те, що ми заробляємо як територіальна громада. Також варто врахувати, що цього року надходив податок з підакцизної групи товарів, якого не було у минулому році»,– каже Сергій Моргунов.

Він також зазначив, що першочерговим завданням на сьогодні є збереження темпів надходження до бюджету, акумулюючи для цього всі можливості.

«Місто Вінниця – це як організм людини, де є питання критичної інфраструктури, питання соцзахисту, освіти, охорони здоров’я, транспорту нашого муніципального, тепло, вода, каналізація – це всі ті речі, куди необхідно направляти кошти для утримання і підготовки, наприклад, до наступного опалювального сезону, для забезпечення перевезення пільгових категорій громадян, тобто це достатньо серйозні питання, які стоять в наших повноваженнях і в нашій відповідальності, і тому ми достатньо ефективно повинні використовувати відповідний ресурс, який заробляє наша територіальна громада», – каже міський голова.

Він також нагадав, що бюджет громади під час війни виконує й дуже важливу функцію – підтримка ЗСУ та Сил оборони .

«Буквально на минулій сесії ми прийняли відповідне рішення щодо покращення матеріально-технічної бази і Національної гвардії, і щодо допомоги паливно-мастильними матеріалами, наприклад, Збройним Силам, Повітряним Силам тощо. Тобто це фактично не притаманні нам функції, тому що цим повинна опікуватися держава, але ми чітко розуміємо, що, тільки згуртувавшись, ми зможемо все зробити для того, щоб швидше ми всі здобули разом Перемогу. А наступним у нас буде інший виклик. Це виклик відбудови, відновлення країни», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin