У Вінниці цьогоріч відкриють пришкільні табори

Після перерви, пов’язаної із введенням воєнного стану, у Вінниці знову відкриють свої двері пришкільні табори, які працюватимуть на базі загальноосвітніх закладів нашої громади.

З 5 по 22 червня у Вінницькій міській територіальній громаді працюватимуть 27 пришкільних таборів, які діятимуть лише на базі тих закладів освіти, де облаштовані найпростіші укриття. Цього року у таборах відпочинуть 4500 дітей.

Як розповіла заступниця директорки департаменту освіти Ірина Божок, відпочинок у пришкільному таборі будуть пропонувати діткам відповідно до поданих заяв батьків у заклади освіти та залежно від можливостей кожної школи. «Просимо звернути увагу, що в першу чергу місця будуть надані дітям з пільгових категорій, а саме: малозабезпечені сім”ї, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти з категорій ВПО, багатодітні сім”ї, діти учасників бойових дій тощо», – зазначила вона.

Наразі питання підтримки дітей з родин ВПО та дітей Захисників, Захисниць – одне з пріоритетних для вінницької громади.

“Розуміємо, що багато родин Захисників та Захисниць, ВПО і соціально вразливих вінничан потребують підтримки громади. І особливо – що стосується діток. Тому допоможемо спланувати для них цікаве і корисне дозвілля влітку”, – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

У департаменті освіти ВМР зазначили, що з кожним роком кількість охочих відвідувати літні пришкільні табори зростає. «І цей рік не став винятком, адже після дворічної перерви маємо чималу кількість бажаючих. У планах на цей рік, різнопланові розваги для дітей – екскурсії, конкурси, квести, флешмоби та спортивні змагання, які триватимуть з 9:00 до 17:00 години», – розповіла Ірина Божок.

Нагадаємо, що у березні сесія міської ради прийняла рішення про виділення 5 тисяч гривень один раз на рік на оздоровлення дітей загиблих (померлих) у російсько-українській війні Захисників та Захисниць.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin