КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» за минулий опалювальний сезон зекономило 800 тис. кВт електроенергії та майже 9,5 млн м3 газу

Попри війну, постійні терористичні обстріли та тривалі вимкнення електроенергії, Вінниця достойно пройшла найважчий опалювальний період за часи незалежності України. Окрім того, завдяки впровадженню заходів з енергоощадності та оптимізації витрат, підприємство в повному обсязі забезпечило своїх споживачів сталими послугами з постачання теплової енергії та гарячої води.

Внаслідок впровадження сучасних технічних рішень КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» вдалось досягнути позитивної динаміки у наступних напрямках:

  • Оптимізувати власні витрати на закупівлю паливно-енергетичних ресурсів за рахунок зменшення втрат, пов’язаних з витоками гарячої води та з підживленням мереж хімочищеною водою;
  • Скоротити споживання електроенергії майже на 800 тис. кВт;
  • Скоротити споживання газу майже на 9,5 млн м3.

Так, загальна сума оптимізованих витрат за опалювальний період 2022-2023 рр. становить майже 158 млн грн. Варто зазначити, що тепліша, ніж попередня, зима також посприяла зменшенню виробництва теплової енергії.

Окрім того, завдяки проведенню комплексних робіт з реконструкцій тепломереж (у міжопалювальний період було реконструйовано понад 7 км тепломереж) та впровадженню заходів щодо диспетчеризації центральних теплових пунктів, кількість аварійних ситуацій, у порівнянні з попереднім опалювальним періодом, вдалось зменшити на 35%.

Успішне проходження опалювального сезону стало можливим завдяки ретельній підготовці всього великого комплексу теплового господарства, а саме:

  • Якісне виконання усіх запланованих робіт у міжопалювальний період, серед яких: технічне обслуговування та налагодження устаткування котелень, центральних теплових пунктів, індивідуальних теплових пунктів, проведено гідравлічні випробування теплових мереж;
  • Завчасне забезпечення об’єктів підприємства генераторами, які забезпечили роботу котелень у період знеструмлень;
  • Злагоджена робота всіх працівників підприємства, які упродовж всього року працюють в посиленому режимі.

Також варто зазначити, що наразі тепловики уже здійснюють заходи із підготовки до наступного опалювального сезону.

«Цьогорічний опалювальний сезон був найважчим за весь час незалежності України, – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман. – Проте, навіть попри війну, ракетні обстріли та тривалі вимкнення електроенергії працівники «Вінницяміськтеплоенерго» доклали неабияких зусиль для того, аби оселі вінничан були забезпечені теплом та гарячою водою».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin