У Вінниці відкриють представництво Європейської асоціації місцевої демократії: Міська рада подала офіційну заявку

Заступниця міського голови Галина Якубович разом із Генеральним Секретарем ALDA Антонеллою Вальморбіда підписали офіційну заявку на вступ Вінницької міської ради, а саме її Виконавчого комітету – до організації. ALDA має понад 350 учасників і є основним “містком” між міською радою та громадянським суспільством. Також допомагає місту та громадським організаціям реалізовувати різні суспільно важливі програми із залученням міжнародних партнерів та донорів.

Під час офіційного підписання Галина Якубович зазначила, що одним з повноважень виконавчого комітету Вінницької міської ради є співпраця з громадськістю, зокрема з громадськими організаціями та активними вінничанами. Це дозволяє приймати спільні рішення, які так чи інакше спрямовані на розвиток вінницької громади.

“У 2012 році міська рада започаткувала відповідну програму, ми надаємо фінансову підтримку інститутам громадянського суспільства на реалізацію соціально-культурних проєктів. За ці роки громадськими об’єднаннями спільно з виконавчими органами Вінницької міської ради у Вінницькій міській територіальній громаді реалізовані 128 ідей”, – зауважує заступниця міського голови.

Депутатка міської ради Світлана Ярова також нагадала, що з 2018 року у Вінниці функціонує ХАБ “Місто змістів”, в якому на безкоштовній основі для відвідувачів проводяться різноманітні заходи інститутів громадянського суспільства та органів влади.

“Для адміністрування приміщення, а також сприяння налагодженню діалогу влади і громади громадські об’єднання утворили громадську спілку «Мережа ОГС «Місто змістів», яка спільно з відділом розвитку громадянського суспільства КП «Інститут розвитку міст» управляє ХАБом та планує заходи. На даний час спілка об’єднує 57 громадських організацій. Тут лише впродовж першого кварталу 2023 року ми провели 91 різноплановий захід, – додає Світлана Ярова. – Зараз ми також у процесі створення проєктного офісу міської ради, який буде займатися фандрейзингом коштів на реалізацію проєктів, на які міська рада, у зв’язку з воєнним станом, не може виділяти бюджетного фінансування. Це важливий елемент партнерства з такими організаціями як ALDA”.

Представники міської ради подякували фахівцям ALDA за зацікавленість у роботі з вінницькою громадою. А Офіс, який планують відкрити найближчим часом, зробить співпрацю ще більш плідною і дасть більше можливостей залучати міжнародних та закордонних донорів до реалізації суспільно важливих проєктів.

Генеральний секретар ALDA Антонелла Вальморбіда назвала три пріоритети у роботі їхньої організації у Вінниці. Це:

  • демократія участі (поєднання прямої і представницької демократії),
  • цифровізація,
  • громадянське суспільство та посилення громади.

“Головною метою нашої асоціації є сприяння ефективному управлінню та участі громадян на місцевому рівні. Задля ефективного управління та залучення громадян на місцевому рівні, ALDA займається такими питаннями, як: Європейська інтеграція, децентралізація, громадські ініціативи і волонтерство, права людини та сталий економічний розвиток, – говорить Антонелла Вальморбіда. – Кожного дня з нашими учасниками ми розробляємо проєкти, щоб підтримувати їхню діяльність, задля блага всієї спільноти. Ми являємось експертами у визначені всіх можливих засобів (фонди ЄС, партнерство, благодійність тощо), щоб гарантувати можливість нашої роботи та роботи наших учасників”.

ALDA об”єднує понад 350 членів з понад 40 країн світу, працює в більшості країн Європейського Союзу та європейських країнах-сусідах ЄС.

Заявку Вінницької міської ради на вступ до Асоціації розглянуть у червні на засіданні керівної ради Європейської асоціації місцевої демократії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin