Сергій Моргунов розповів про відновлення реконструкції Батозької вулиці у Вінниці

Ремонт на одному з важливих об’єктів у Вінниці нарешті відновили. На вулиці Батозькій вже почали працювати геодезити, тож незабаром будівельники перетворять звичну всім промислову зону на сучасний та комфортний міський простір. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук та в телеграм-каналі.

Він зазначив, що будівництво дороги в цьому районі пожвавить і ділову активність, яка необхідна для розвитку економіки міста. Відучора там почалися підготовчі роботи, і вже з дня на день на об’єкт заїде техніка. Планують працювати в посиленому режимі, щоб якомога швидше відновити рух транспорту на дорозі, довжина якої сягає понад 800 метрів. Сучасна та якісна інфраструктура в цьому районі ще більше посилить інвестиційну привабливість.

“З початком повномасштабної війни фінансування таких інфраструктурних проєктів в Україні було призупинене. В цьому році у нас з’явилася можливість відновити роботи, тож, плануємо якнайшвидше облаштувати дорогу, щоб відновити рух автомобілів та громадського транспорту на цій ділянці, — сказав Сергій Моргунов. — До війни спеціалісти тут проклали більшу частину інженерних мереж, практично облаштували освітлення, підготували дорогу під “оксамитовий шлях”, де будуть курсувати трамваї”.

І справді, як зазначають у департаменті комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради, до початку повномасштабного вторгнення на цій ділянці будівельники виконали 50% від запланованого.

“Наразі на цьому об’єкті повністю завершені роботи з прокладання зливової каналізації. Встановили нові електроопори, які потрібні не тільки для освітлення, а ще й слугують і опорами контактної мережі для трамваїв та в подальшому для тролейбусів, а також влаштували практично всі ЛЕД-світильники. Крім того, перенесли силові кабелі для трансформаторних підстанцій, влаштували футляри під слабоструменеві мережі, які відповідають за відеонагляд, інтернет, зовнішнє освітлення тощо. Тут також підготували основу під “оксамитовий шлях” для трамваїв”, — розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

Осучаснена вулиця стане каталізатором розвитку інших інфраструктурних проєктів. Зокрема, й шляхопроводу Янгеля-Лук’яненка, який стане додатковим важливим зв’язком району Тяжилів з центральною частиною міста – Замостям, а також з проєктом “Вінницька миля”.

Традиційно для Вінниці, до реконструкції вулиці Батозької проєктанти підійшли комплексно. Вона передбачає заміну усіх підземних комунікацій, перенесення повітряних ліній під землю, облаштування нового дорожього покриття та тротуарів, якісне освітлення, трамвайні колії та встановлення камер відеоспостереження. Крім того, тут з’являться зупинки для очікування громадського транспорту, велодоріжки та автостоянка. Ще однією важливою складовою є перспектива запуску тролейбуса.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin