У Вінниці відновлюють свою роботу безкоштовні офлайн-курси розмовної української мови

Із 5 червня стартують заняття першого у 2023 році навчального потоку безкоштовних офлайн-курсів розмовної української мови. За підсумками попереднього опитування, понад 80 мешканців громади заявили про бажання та наміри стати їх учасниками. Зважаючи на актуальні запити громадян, для вивчення мови цьогоріч відкрито 5 осередків у різних частинах міста за відповідними графіками.

Курс одного навчального потоку розрахований на 3 тижні та передбачає проведення 12 занять. Кількість місць в групах обмежена, проте за потреби у рамках проєкту будуть проведені додаткові набори.

«Вільну українську» з ініціативи міського голови у Вінниці організовують другий рік поспіль. Заняття проводитимуть вчителі-філологи закладів загальної середньої освіти Вінницької громади на базі міських бібліотек. Зареєструватись на курси на конкретній локації можна включно до 01 червня за посиланням:

• Центральна міська бібліотека ім. І.В. Бевза (вул. Хмельницьке шосе, 4): https://forms.gle/ruG3dCU9guayP8sj7 (заняття з вівторка по п”ятницю, з 17:00 по 18:20);

• Бібліотека-філія №1 (просп. М. Коцюбинського, 49): https://forms.gle/NGRXPcB4boRm4umv7 (заняття з вівторка по п”ятницю, з 17:00 по 18:20);

• Бібліотека-філія №6 (вул. Олега Антонова, 50): https://forms.gle/CdUnX8GBRDrPUfB37 (заняття з понеділка по четвер, з 17:00 по 18:20);

• Бібліотека-філія №12 (вул. Київська,126): https://forms.gle/tK3knjVJFsi3ch2NA (заняття з понеділка по четвер, з 17:00 по 18:20);

• Центральна бібліотека для дітей та юнацтва (просп. Космонавтів, 63): https://forms.gle/MYoDZ9gJzzaS99MaA (заняття з вівторка по п”ятницю, з 17:00 по 18:20).

«Радує, що попит на вивчення української досі залишається достатньо високим. Першочергове завдання наших курсів – посилити мовну стійкість мешканців громади, аби в такий спосіб утверджувати українську національну ідентичність. Учасники курсів, у свою чергу, зможуть розвинути свої комунікативні навички, аби якісно та ефективно використовувати українську мову в різних життєвих ситуаціях», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Як зазначали у попередньому опитуванні потенційні слухачі, для них важливо відвідувати такі заняття аби позбутися суржику, викорінити росіянізми, покращити граматичну грамотність, удосконалити вимову, збагатити словниковий запас.

Нагадаємо, влітку 2022 року заняттями курсів було охоплено близько 400 дітей та дорослих з-поміж внутрішньо переміщених осіб та вінничан.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin