«Бюджет громадських ініціатив»: триває прийом проєктів на конкурс

До кінця червня у жителів міста є можливість подати свою ідею та отримати шанс на її втілення коштом бюджету громади. Проєкти можуть стосуватися благоустрою територій, інфраструктури та будь-яких інших важливих сфер життя громади. Про це на своїй сторінці у телеграм-каналі повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«По 30 червня проєкти прийматимуться в електронному чи паперовому вигляді. Згодом буде голосування й визначення проєктів-переможців, які планується реалізувати вже у 2024 році. Нагадаю, що ми збільшили фінансування конкурсу – з 10 до 20 мільйонів гривень. Маєте ідею та вважаєте її актуальною – долучайтеся!» – написав очільник громади.

Як зазначили у департаменті правової політики та якості Вінницької міської ради, станом на ранок 13 червня від вінничан надійшло кілька проєктів.

«Традиційно актуальним залишається благоустрій територій. Саме такі пропозиції вже надійшли від активних вінничан, – зазначив заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості ВМР Володимир Хорошев. – Авторка першого поданого проєкту під назвою «Спорт для тебе і для всіх!» пропонує створити майданчик для занять різноманітними видами спорту в смт Десна. До речі, із цією ідеєю вона вже пробувала вибороти перемогу для свого селища у позаминулому році, але тоді не вистачило кількості голосів підтримки жителів. Приємно, що попри це авторка не зневірилася і продовжує брати участь у «Бюджеті громадських ініціатив».

Інший проєкт, із яким також можна ознайомитися на електронному ресурсі всеукраїнській платформі e-DEM, передбачає влаштування тротуару протяжністю близько 200 метрів у мікрорайоні П’ятничани по вул. О. Кобилянської.

«Для подання проєктів залишилося менше трьох тижнів, тож очікуємо на Ваші креативні ідеї! Дуже сподіваємося на активність та небайдужість, адже від цього залежить, як зміниться наша громада вже найближчим часом. Нагадуємо, що з правилами проведення конкурсу «Бюджет громадських ініціатив ВМТГ» можна ознайомитися на офіційному вебпорталі міської ради», – наголосив Володимир Хорошев.

Проєкти за обсягом фінансування розподілені на великі та малі:

• Великі проєкти – від 350 до 1 300 тисяч гривень;
• Малі проєкти – до 350 тисяч гривень.

На проєкти, які будуть реалізовані на території старостинських округів ВМТГ, планується витратити 4 млн грн, а на території міста – 16 млн грн.

До речі, з метою запобігання концентрації коштів Бюджету громадських ініціатив в одному або двох сілах та селищах, застосовуються обмеження щодо проєктів-переможців. Наприклад: на території одного округу можна визнати переможцями – 1 великий і 1 малий проєкт.
Враховуючи активність жителів, у разі потреби, Координаційною радою, дане рішення може бути змінено під час визначення переможців.

Голосування за проєкти триватиме з 15 вересня по 15 жовтня 2023 року. Кожен житель громади зможе проголосувати за 4 різних проєкти, серед яких два великих та два малих.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin