У Гайсинських лісах помітно збільшується кількість ланей. Уже 4й рік тутешні лісівники розводять цей особливий мисливський вид.

«Тварин у вольєрі утримують для збільшення поголів’я, створюючи для цього всі необхідні умови: водопій, годівниці, солонці. На території вольєру облаштоване приміщення для зберігання кормів, а за вольєрним господарством наглядають єгер та штатний працівник», – коментує Сергій Злепко- мисливствознавець ДП «Гайсинський лісгосп».

У мисливських угіддях держпідприємств лісового господарства Вінницького ОУЛМГ (Дашівське ДЛМГ, Бершадський та Гайсинський лісгоспи) нараховується 79 ланей, найбільше – у Гайсинському лісгоспі. Інформація з даних обліку мисливських тварини у 2020 році.

Працівники лісгоспу зазначають, що доглядати за ланями у вольєрі потрібно дуже обережно, тому що ці тварини відрізняються своєю полохливістю, навіть при годуванні тварини не підходять близько. Самки за розмірами менші за самців і не мають рогів. Забарвлення спини та боків лані рудувато-буре, «розмальоване» світлими плямами, хребет має темну смугу.

Василина Вереснева