У Вінниці встановлять додаткові рупори: посилюють систему оповіщення населення

Опрацювавши звернення вінничан з проханням посилити систему оповіщення, фахівці департаменту цивільного захисту визначили місця розміщення додаткових гучномовців на території Вінницької МТГ. А сьогодні, 31 серпня, виконавчий комітет Вінницької міської ради затвердив відповідний кошторис робочого проєкту. Йдеться про 15 додаткових гучномовців.

Уже понад півтора року вся Україна живе в умовах війни. Російські терористи періодично завдають ракетні удари та удари безпілотниками по всій території нашої країни. Через це виникає велика потреба в якісному інформуванні населення про повітряну загрозу.

У департаменті цивільного захисту ВМР зазначають, що фахівці детально проаналізували можливі місця розміщення додаткових гучномовців, а також опрацювали звернення вінничан. Адже важливо, щоб інформування про ймовірну небезпеку було якісним.

«Встановлення додаткових елементів системи оповіщення на території Вінницької територіальної громади дозволить забезпечити якісне інформування населення про ймовірну загрозу. Оскільки важливо, щоб мешканці нашої громади мали змогу вчасно відреагувати на небезпеку», – зазначив директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов.

Також він додав, що у цьому році планується встановлення мінімум 5 таких гучномовців на території Вінницької територіальної громади.

Варто нагадати, що у Вінниці створені різні види оповіщення у разі екстрених ситуацій. Так, якщо з гучномовців системи оповіщення лунатиме церковний дзвін – йдеться про сигнал хімічної небезпеки. Сигналом радіаційної небезпеки є звук дзвону на сполох (дзвону в набат). Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потягу. Після такого сповіщення потрібно увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin