«Музей історії вінницького футболу» відкрили у місті над Бугом

Вперше у нашому місті відкрили «Музей історії вінницького футболу». Він розташований на території комунального підприємства міської ради «Центральний міський стадіон». В унікальному закладі відвідувачам пропонують поринути у світ історії футболу на місцевих теренах з 1911 року і до сьогодення. Експозиція налічує понад 200 різноманітних експонатів, більшість із них ексклюзивні.

На церемонії відкриття були присутні почесні гості: Олег Семенов та Василь Яблонський – ініціатори відкриття закладу та палкі шанувальники вінницького футболу та ФК «Нива». А також Володимир Циткін – легендарний воротар та тренер «Ниви», Леонід Миколайчук – письменник та журналіст, який написав книгу про футбол «Збирають стадіони глядачів», котру він подарував новоствореному музею.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський зазначив, що це унікальний та єдиний у своєму роді музей на території нашої громади.

«Спортивна спільнота Вінниці пишається тим, що на мапі нашого міста з’явилась нова культурна та туристична локація – «Музей історії вінницького футболу». Наша мета – не лише зберегти, а й плекати та примножувати нашу спортивну спадщину. Тут жителі та гості нашого міста можуть довідатись про спортивну історію, а також замовити тематичні уроки для дітей, індивідуальні екскурсії тощо», – говорить Сергій Краєвський.

Відвідувачі зможуть дізнатися більше про важливі події, видатних гравців та інші цікаві факти, пов’язані з історією вінницького футболу. Крім того, роздивитись футбольні м’ячі з автографами відомих гравців, футболки, шарфи та іншу тематичну атрибутику.

Збором експонатів для музею опікувався відомий колекціонер Олег Семенов. Він понад п”ять років працював над створенням цього закладу. Чоловік розповів, що виставковий простір створений із метою збереження спадщини цієї популярної гри та сприяння її популяризації серед відвідувачів.

«Відкриття музею стало можливим завдяки спільним зусиллям ФК «Нива» та її прихильників. А завдяки підтримці легенд вінницького футболу ми маємо ексклюзивні експонати. Прикладом – бутси головного тренера вінницької «Ниви» Володимира Циткіна, у яких він грав у сезоні, коли наша команда доходила до фіналу кубка України та Єврокубків. Є також фірмова сумка, яка входила до першої екіпіровки «Ниви» та ще багато цікавих артефактів», – зазначає Олег Семенов.

Після урочистого відкриття музею відбувся товариський матч між командами юнаків, які в майбутньому мріють стати видатними футболістами.

«Музей історії вінницького футболу» працює за таким розкладом:

середа – з 15:00 – 17:00

субота – з 12:00 – 14:00

Замовлення екскурсій за телефоном: 098 834 24 96 (Олег Семенов)

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin