Мер Вінниці Сергій Моргунов зустрівся з Послом Австрії Арадом Бенкьо

Сьогодні, 22 червня, у Вінниці відбулася зустріч міського голови Сергія Моргунова та делегації з Австрії. Представники посольства Австрії в Україні вирішили ближче познайомитися з нашим містом. Сергій Моргунов презентував інфраструктурні проєкти та ідеї, які Вінниця планує втілити в життя, а також розповів про досвід співпраці з закордонними партнерами, серед яких безліч європейських країн: Польща, Німеччина, Італія, Литва, Швейцарія та інші. Зокрема, йшлося й про нещодавно затверджені побратимські відносини Вінниці та Карлсруе.

Під час зустрічі обговорювали післявоєнну відбудову України та шляхи повернення українців назад додому. Сергій Моргунов наголосив на тому, що в цьому аспекті ключову роль відіграє підсилення економіки. На його думку, це можливо завдяки залученню інвестицій, розвитку промисловості та активізації бізнесу – як середнього, так і малого.

“Ми маємо окуповані території, тож потребуємо часу та ресурсів, щоб звільнити наші землі і, відповідно, працювати на відбудову. Так звані тилові регіони – це центр та захід України, куди переїхали люди зі східних областей. Наше місто, зокрема, прийняло 46 тисяч внутрішньо переміщених осіб. На жаль, велика частина молодих та активних людей – близько 8 мільйонів українців – виїхала за кордон і тому зараз наша мета – повернути їх назад додому. Зараз формуються різні програми щодо відновлення та відбудови нашої країни, і в пріоритеті регіони, що вже звільнили і ті, які найбільше постраждали від ракетних обстрілів. Це правильно, бо людям потрібно десь жити. Але є розуміння того, що бізнес не зайде туди, де є потенційна небезпека. Чим ближче до кордону з росією чи білоруссю, тим більше застережень”, – зазначив міський голова.

З початку повномасштабного вторгнення наше місто достойно вирішило питання з релокацією і наразі до нас перемістилися 311 суб’єктів підприємництва з різних регіонів України. Паралельно триває розвиток індустріальних парків, а також місто впроваджує нові заходи для підтримки місцевого бізнесу. Крім того, зазначив Сергій Моргунов, в планах є реалізація багатьох проєктів, які сприятимуть пожвавленню ділової активності та стануть каталізатором для розвитку соціального життя для всіх мешканців міста.

“Ми повинні створювати екосистему, де буде зручно жити й працювати людям. Зокрема, маємо напрацювання для залучення молоді у сферу ІТ-технологій та розвитку стартапів. Щоб охопити наші ідеї, бюджету громади, на жаль, недостатньо, але створення інвестиційно привабливих умов – це один з наших пріоритетів. Тому ми шукаємо донорів для реалізації цих планів. Вже зараз Вінниця зарекомендувала себе як надійний партнер для міжнародних, зокрема австрійських, інвесторів. У нашому місті успішно працює підприємство з австрійськими інвестиціями «Agrana Fruit Ukraine». Крім того, на території індустріального парку будує свій завод всесвітньо відома компанія НEAD. Вінниця завжди відкрита для інвесторів, які бажають будувати на території нашої громади підприємства з високою доданою вартістю”, – додав міський голова.

Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо зауважив, що уряд його країни з самого початку повномасштабного вторгнення надає допомогу Україні.

“На національному рівні ми намагаємося допомогти і країні, і областям, і містам. Оскільки Австрія є федеральною, то, в першу чергу, ми намагаємося задовольнити потреби людей. Тому ми підтримуємо децентралізацію в Україні і всіляко будемо сприяти відбудові вашої держави”, – зазначив Арад Бенкьо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin