Мер міста Сергій Моргунов подякував стрільцю добровольчого формування Максиму Задорожному за допомогу

Нещодавно у Вінниці сталася аварія за участі маршрутки та вантажівки на Немирівському шосе. Постраждали пасажири і водії, але завдяки стрільцю добровольчого формування нашої громади Максиму Задорожному, який їхав позаду маршрутки, вдалось швидко зупинити крововилив у постраждалих та попередити жахливі наслідки ДТП. Про це на своєму телеграм-каналі та у фейсбуці повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Він стрілець добровольчого формування нашої громади. За збігом обставин, того дня хлопець їхав позаду маршрутки, яка потрапила в ДТП на Немирівському шосе. Він не розгубився. Ще до приїзду швидкої надав першу медичну допомогу потерпілим: наклав турнікети, бандажі та зафіксував кінцівки тим, у кого був найважчий стан. Навички тактичної медицини вінничанин отримав під час навчань, які проходять на базі нашого КП «Муніципальна варта», – написав міський голова Сергій Моргунов.

За словами Максима, під час зіткнення маршрутного таксі та вантажівки, він перебував позаду маршрутки за кермом автомобіля, тому одразу зупинився і приступив до дій. «Я розумів, що жертв буде багато. Згадав, що нам пояснювали під час навчань та дістав свою аптечку і почав надавати допомогу», – каже вінничанин.

Через кілька хвилин після того, як Максим надав домедичну допомогу, на місце події відразу прибули кілька карет швидкої та правоохоронці й забрали поранених місцях до найближчих лікарень міста.

«Він – приклад звичайних українців, які не роздумуючи, допомагають тим, хто цього потребує. Пишаємось такими вінничанами», – підсумував Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin