Понад 200 дітей з Вінниці поїдуть на відпочинок у польське місто Кельце

30 червня, на відпочинок до Кельце вирушила перша зміна школярів, а саме дітей Захисників та Захисниць. Друга зміна запланована – з 11 по 22 липня, і третя подорож триватиме з 22 липня по 02 серпня, і остання для вихованців дитячих спортивних шкіл – з 2 по 13 серпня.

За словами директорки департаменту освіти Оксани Яценко, минулого року муніципалітет нашого міста-побратима Кельце запропонував туристичну поїздку для дітей Вінницької громади.

“Цьогоріч Вінниця отримала аналогічну пропозицію від Келецького муніципалітету. Для наших дітей такий відпочинок – можливість психологічно перезавантажитись та на певний час забути про війну в Україні, а також нагода познайомитись із польською культурою та традиціями”, – сказала вона.

Цьогоріч у подорож вирушать школярі – дітки захисників та захисниць, а також вихованці місцевих спортивних шкіл. Оздоровчі зміни триватимуть по 10 днів.

“Наші партнери вже підготували все необхідне для їхнього відпочинку. Для малечі закордоном організують різні активності, щоб вони змогли відпочити та емоційно розвантажитись. В останній заїзд поїдуть маленькі спортсмени – вихованці вінницьких спортивних шкіл. До слова, у Кельце гарно розвинена база для ігрових видів спорту – баскетболу, волейболу, гандболу. Тому діти зможуть не тільки відпочити, але й потренуватися», – написав міський голова Сергій Моргунов.

Як розповіли у департаменті освіти ВМР, програмою відпочинку передбачені екскурсії до ботанічного саду, тропікального басейну та аквапарку, етнографічного, національного парків, печер, Енергетичного центру науки, Центру науки «Леонардо да Вінчі», в Підзамчу, королівський замок в Хенчінах, екскурсії містом, танці, відвідини кінотеатру, боулінгу.

«Бажаю юним вінничанам гарного відпочинку. І дякую місту-побратиму Кельце за гостинність та підтримку», – підсумував міський голова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin