У Вінниці відкрили виставку робіт архітекторів

У холі міської ради відкрили виставку робіт архітекторів, які працюють на Вінниччині. Її приурочили до Дня архітектури України. В експозиції 11 планшетів із зображеннями об’єктів, що ілюструють сучасні тенденції при формуванні міського середовища та громадських просторів.

Серед перших відвідувачів виставки безпосередні творці архітектурних проєктів та їхні колеги, котрі прийшли їх підтримати.

Як відзначив в.о. заступника Вінницького міського голови Ігор Откидач, представлені в експозиції роботи різні, але всі разом демонструють великий потенціал спільноти архітекторів.

«Незважаючи на важкий час, який нині переживає Україна, ми все таки маємо можливість проводити подібні виставки спільно – це завдяки передусім нашим Збройним Силам України, – наголосив Ігор Откидач, звертаючись до архітекторів. – У переддень професійного дня хочу в першу чергу всім побажати перемоги, стабільності і міцного здоров’я».

Як розповіли організатори виставки, її мета – висвітлення діяльності та ознайомлення з творчістю як окремих архітекторів, так і цілих архітектурних майстерень. Серед експонатів до півсотні зображень об’єктів із металу, скла, дерева та бетону. Вони цікаві та різнопланові й викликають цілий спектр емоцій – дивують і вражають. Та певною мірою налаштовують на роздуми про модерністський шлях архітектури по завершенню війни.

«Ми переживаємо дуже складний період. І навіть не всі наші колеги, друзі тут присутні, тому що дехто виїхав закордон, дехто у війську, а декого вже взагалі немає з нами. Але не дивлячись ні на що ми продовжуємо працювати і більше того – готові перші взяти на себе роботу із відбудови країни, – зазначив координатор виставки, голова Вінницького осередку Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України Юрій Вакула. – Символічно, що ми проводимо виставку у міській раді. Сподіваюся, що вона буде періодичною, тому що це надзвичайно важливо, коли архітектори показують свою роботу спільноті».

В експозиції, зокрема, представлені проєкти спортивних та готельних комплексів, медичних та торговельних центрів, а також благоустрою відпочинкових зон: алей, парків, проспектів. Переглянути її можуть усі охочі, завітавши в будні до вестибюлю Вінницької міської ради. Виставка триватиме до 14 липня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin