Працівники департаменту соцполітики вкотре зустрілись з родинами загиблих Захисників та Захисниць

30 червня, відбулась третя зустріч представників департаменту соціальної політики Вінницької міської ради з родинами загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. У форматі діалогу 30 сімей отримали відповіді на актуальні питання щодо соціальної допомоги.

Як оформити муніципальні пільг, куди звернутися по медичну допомогу та багато інших запитань мали змогу поставити сьогодні такі родини. Зокрема, на зустрічі з органами виконавчої влади була присутня дружина Захисника України – Алла. Жінка розповіла, що її чоловік загинув наприкінці жовтня під час боїв на Луганському напрямку. Зізнається, на зустріч йшла без конкретних запитань, адже на більшість їй вже відповіли в Центрі надання адміністративних послуг, водночас щось нове для себе відкрила.

«Хочу висловити подяку працівникам департаменту соціальної політики, тому що вони справді працюють: консультують, куди звернутись, де отримати допомогу. Наприклад, телефонували щодо гуманітарного пакунку. Від деяких пільг я відмовлялась, але мені у Прозорому офісі розповіли, що згідно з Законом я можу скористатись пільгами, тому краще їх використати», — розповіла жінка.

Як зазначають фахівці департаменту, питання щодо соціальної підтримки сімей Захисників і Захисниць перебуває на особливому контролі у Вінницького міського голови Сергія Моргунова. Так, в бюджеті Вінницької міської територіальної громади передбачена низка муніципальних пільг задля підтримки таких родин.

«Департамент соціальної політики у співпраці з іншими виконавчими органами міської ради систематично працює над розширенням заходів щодо надання всебічної підтримки таким родинам. Наші фахівці запитають, чи маєте ви потребу в отриманні гуманітарної допомоги, чи необхідна комусь із членів вашої родини психологічна підтримка, чи є потреба в працевлаштуванні, чи є необхідність в юридичній допомозі і тому подібне. Виходячи із питань, ми надаємо консультацію, щоб люди могли швидко отримати допомогу відповідно до їхніх запитів», – розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Зазначимо, родини, які втратили Захисника чи Захисницю, можуть отримати муніципальні пільги. Департамент соціальної політики міської ради запрошує жителів громади звертатись до Прозорих офісів соціального спрямування. Це надасть можливість на правових підставах сприяти у вирішенні назрілих питань сімей Захисників та Захисниць, а також здійснювати юридичний супровід, психологічну підтримку, надавати матеріальну чи гуманітарну допомогу таким сім’ям.

Сім’ї захисників можуть звертатись у:

  • ЦНАП «Прозорий офіс» «Правобережний» за адресою:
    просп. Космонавтів, 30, ІІ поверх
    Телефони: (0432) 50-83-91, 50-83-89, 068-98-38-390, 097-101-58-40
  • ЦНАП «Прозорий офіс» «Лівобережний» за адресою:
    вул. Замостянська, 7, II поверх
    Телефони: (0432) 50-86-69, 50-86-71, 068-98-38-340, 0931908393
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin