У Вінниці на перетині вулиць Пирогова, Зодчих та К. Василенка завершили капітальний ремонт дороги

У Вінниці завершили капітальний ремонт дороги на перетині вулиць Пирогова, Зодчих та К. Василенка. Вчора, 5 липня, облаштували останню зупинку громадського транспорту. Мова йде про трамвайну. Тут встановили павільйон більш новітнього зразка. Загалом, пасажири тепер можуть користуватися чотирма спорудами для очікування. Вони зручні та обладнанні лавами для сидіння. А самі платформи збудовані з дотриманням вимог безбар’єрності та доступності.

Наразі, на цій території завершили також благоустрій: постелили асфальт та плитку, облаштували зелені зони.
Нагадаємо, перехрестя Зодчих-Пирогова – одне з найзавантаженіших у Вінниці. Оптимізувати рух на ньому, зробити його комфортним та безпечним для усіх учасників – головні завдання, які ставили перед собою розробники проєкту. За реалізацію взялися 20 травня й завершили з випередженням графіків щонайменше на тиждень.

Капітальний ремонт включав виконання цілого комплексу масштабних заходів.

«Було здійснено розширення самого перехрестя, для того щоб облаштувати додаткові смуги руху по вулицях Зодчих та Пирогова в обох напрямках (наразі їх по чотири). Відповідно, встановили 14 нових світлофорів як для водіїв, так і пішоходів, нанесли розмітку, встановили дорожні знаки. В рамках капремонту, також зробили реконструкцію трамвайних колій за технологією «оксамитовий шлях». Замінили, де необхідно, опори контактних мереж, встановили освітлення на пішохідних переходах, – розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк. – Але роботи тривали не тільки на землі, а й під нею, де побудували кабельну каналізацію для інтернет-провайдерів і мереж зовнішнього освітлення».
Попри великий обсяг робіт рух автомобілів на перетині відновили вже 14 червня. На сьогодні продовжується його моніторинг із коригування циклограми світлофорів.

«У нас є доступ до відеокамер, які виводять зображення на екрани і так ми відстежуємо скільки за світлофорний цикл проїжджає автомобілів. У порівнянні зі схемою організації дорожнього руху до реконструкції, звісно зараз покращилась і безпечність перехрестя і суттєво зменшились пробки як на вул. Зодчих, так і на К. Василенка. Наразі вже двічі коригували тривалість циклів і на сьогодні вже вийшли на прийнятний варіант, але продовжуємо моніторити», – каже т.в.о. директора вінницького КП «СМЕД ОДР» Сергій Чернов.

А керівник Агенції просторового розвитку Максим Кравчук зазначив, пропускна здатність перехрестя за розрахунками в середньому зросла на 15 %.

«Але, щоб дізнатися наскільки комфортніше стало водіям, ми плануємо запитати у них самих. Для цього невдовзі проведемо відповідне опитування у фейсбуці», – додав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin