Представники міської ради зустрілися із представниками Європейської асоціації місцевої демократії ALDA

7 липня відбулася зустріч заступниці міського голови Галини Якубович, депутатки ВМР Світлани Ярової із представниками Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA). На онлайн-зібрання запросили європейські міста, зокрема Карлсруе, Паневежис, Вентспілс, Нансі, Амстердам, Віченца. Міська рада, як активний член ALDA, представила свої напрацювання у сфері розвитку місцевої демократії. Своєю чергою, Генеральний секретар ALDA Антонелла Вальморбіда запросила інші європейські міста долучитися до їхньої організації і спільно розвивати демократію у світі, а також шукати можливості, аби залучати донорів до, зокрема, відбудови України.

На початку зустрічі заступниця міського голови нагадала учасникам зустрічі, якою зараз є ситуація в нашій країні. Як ми бачимо, за демократію Україні доводиться боротись, зауважила Галина Якубович.

“Право жити в вільній демократичній країні з європейськими цінностями дається нам дуже високою ціною, щодня гинуть люди. Вчора вночі трапилась жахлива атака на цивільну інфраструктуру Львова. Російські окупанти вторглись на територію України, вбивають цивільне населення, влаштовують публічні страти, ґвалтують жінок, викрадають дітей. Встановлення демократії на кожному клаптику української землі – облите кров’ю та сльозами українських сімей”, – говорить Галина Якубович.

За її словами, Вінниця навчає демократичним принципам своє населення ще змалечку. Тому спільно з ALDA пануємо впроваджувати ряд програм із молоддю та дітьми, а також розробляємо план інших заходів для економічного відновлення та будівництва нових сильних інституцій громадянського суспільства.

“Україна заявила про себе світові, як технологічна держава з розумними, вихованими та трудолюбивими людьми”, – додала заступниця міського голови.

Заявку на вступ до Європейської асоціації місцевої демократії Вінниця подала 5 травня цього року. У червні, на засіданні керівної ради Європейської асоціації місцевої демократії цю заявку схвалили. Найближчим часом у Вінниці запрацює офіс ALDA, розповідає депутатка міської ради Світлана Ярова.

“У Брюсселі Вінниця була єдиним містом, яке отримало відзнаку від Конгресу локальних і регіональних органів влади Ради Європи за нашу роль як активного партнера в розвитку місцевої демократії в Європі, – говорить Світлана Ярова. – Співпраця з цією асоціацією дає нам можливість подаватися на грантові проєкти Європейського союзу. Також ми матимемо можливість претендувати на фінансову підтримку міст-партнерів ALDA. Крім того, для Вінниці будуть доступні програми обміну досвідом, щоб не просто відбудовувати Україні, а будувати нову ціннісну державу, за принципами Європейського союзу і цілями сталого розвитку ООН”.

Генеральний секретар ALDA Антонелла Вальморбіда представила можливості організації та запросила представників інших країн долучатися до їхньої роботи.

“Наша організація є інструментом, через який ми можемо допомагати реалізовувати різні проєкти. Ми створюємо ініціативи та проєкти, які допомагають розвивати демократію, зокрема, під час війни. Чим більше країн-учасниць – тим більше у нас можливостей. Ми маємо працювати разом. І разом створювати мирне суспільство, де люди зможуть нормально жити, розвиватися”, – говорить Антонелла Вальморбіда.

Учасники зустрічі обмінялися думками та ідеями. Планують наступні зустрічі для напрацювання спільних проєктів та рішень у сфері розвитку місцевої демократії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin