Протягом 2023-2024 років у Вінниці планують побудувати сонячні електростанції у 6 комунальних закладах міста

Щоб зменшити споживання енергоресурсів з традиційних джерел енергії та скоротити викиди СО2, для будівель комунальної власності Вінниці будуватимуть сонячні електростанції. Про це йдеться у Програмі, яку 7 липня, ухвалили депутати міської ради під час сесії. У документі зазначено, що протягом 2023-2024 років планується побудувати такі електростанції у 6 комунальних закладах, серед яких заклади охорони здоров’я. В умовах війни, коли можливе нестабільне постачання електроенергії та для підготовки до опалювального сезону це важливий напрямок роботи. Також він важливий щодо Зеленого курсу – як стратегічного напрямку розвитку Вінниці.

«Ми вперше розпочинаємо програму щодо будівництва сонячних панелей для потреб комунальних закладів. На сьогодні ми визначили 6 таких закладів і додатково Вінницька транспортна компанія робить сонячну станцію на базі трамвайного депо. Відновлювальна енергетика – наше спрямування на Зелений курс та певна автономія по забезпеченню електроенергією. Цей проєкт підсилить спроможність наших комунальних закладів в частині забезпечення електроенергією», – зазначив Сергій Моргунов.

У департаменті економіки і інвестицій зазначають, що впровадження таких технологій дозволить посилити енергетичну незалежність Вінницької територіальної громади, тим самим зменшивши витрати на закупівлю електроенергії. Окрім того, нововведення мають на меті зменшити споживання енергоресурсів з традиційних джерел енергії за рахунок використання сонячної енергії та скоротити викиди вуглекислого газу об’єктами комунальної власності Вінницької міської ради в атмосферу.

«Впровадження таких технологій є звичайною європейською практикою, яку уже активно використовують провідні країни за кордоном, – зазначає директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов. – Таким чином ми зможемо посилити енергонезалежність нашого міста, а це вкрай важливі заходи в умовах війни. Окрім того, це також і позитивно вплине на екологічну ситуацію в нашій громаді».

Також він зауважив, що перед тим як вибрати об’єкти для реалізації Програми, фахівці провели широкий спектр обстеження, зокрема виконали розрахунки інсоляції та провели техніко-економічний аналіз.

Впродовж 2023-2024 років такі сонячні електростанції побудують на наступних об”єктах:

  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня №1»;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини»;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня №3»;
  • Міська дитячо-юнацька спортивна школа №3;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1»;
  • Комунальне некомерційне підприємство «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево – судинної патології».
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin