Спортсмен із Вінниці виборов “бронзу” клубного Чемпіонату України з триатлону

Турнір для сильних духом: у Хмельницькому завершився клубний Чемпіонат України з триатлону. У другий день турніру, 9 липня, на дистанцію вийшли 120 учасників зі всієї України, які виступали у 10 вікових категоріях. Від Вінницького клубу на турнірі змагався Президент обласної федерації триатлону Андрій Гальчинський. На Олімпійській дистанції йому вдалося вибороти бронзову нагороду. Це значне досягнення, оскільки у нашому місті цей вид спорту почав культивуватися лише рік тому.

У Хмельницькому спортсмени вправлялися у плаванні на півтора кілометра, велозаїзді протяжністю 40 кілометрів та легкоатлетичному бігу на дистанцію у 10 кілометрів. Усі етапи змагань вимагали чималої витривалості. Вінничанин Андрій Гальчинський довів, що такої йому не бракує. У своїй віковій категорії він посів 3 місце, а в загальному заліку став 65-м.

До речі, цей олімпійський вид спорту у Вінниці з’явився лише рік тому та вже встиг завоювати міцні позиції.

«Завдяки підтримці міської ради та міського голови Сергія Моргунова у Вінниці на початку 2023 року відбувся чемпіонат із акватлону, в якому взяли участь понад 250 дітей та дорослих, – розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський. – А вже влітку провели чемпіонат області й перший етап нового Українського Національного Чемпіонату з триатлону».

Зі слів Сергія Краєвського, фінал чемпіонату заплановано у Вінниці на 27 серпня.

Зауважимо, долучитися до занять із триатлону можуть усі охочі. Наразі у місті діє спортивна секція Вінницької обласної федерації триатлону. Дізнатися більше можна на її сторінці в Інстаґрам або за тел. 0674320408.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin