Перша віцепрем’єр-міністерка України зустрілася із представниками бізнесу у Вінниці

17 липня, у Вінницю прибула Перша віцепрем”єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко. Метою робочого візиту став діалог з місцевим бізнесом та представниками органів місцевого самоврядування, який допоможе напрацювати секторальну стратегію розвитку економіки на найближчі десять років.

Перша віцепрем”єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що 50% видатків покривається за рахунок податків та зборів від функціонування саме українського бізнесу. Тому дуже важливо створити умови, в яких всі, хто може працювати – робив це.

“Наразі ми прогнозуємо економіку післявоєнної відбудови, як вона буде виглядати та на яких засадах розвиватися. Ми працюємо над цією моделлю і долучаємо регіональний бізнес до дискусії. Маємо обіцянки від ЄС щодо допомоги в післявоєнний період, але ми також маємо розуміти трудову спроможність наших секторів, їх ресурси та проблеми. Це необхідно для того, щоб сформувати правильну політику та стимули від держави”, — зазначила Перша віцепрем”єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Під час зустрічі підприємці поділилися актуальними викликами, які заважають їм розвиватися. Йдеться про мобілізацію та дефіцит робочої сили на виробництві, ріст цін на енергоносії, дорогі кредитні ресурси, а також проблеми з логістикою.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що місто всіляко підтримує підприємців, аби вони продовжували працювати, сплачувати податки, тим самим зміцнюючи обороноздатність економіку країни, а також створювали нові робочі місця для людей.

“Наша позиція така: найголовніше – не заважати. Ми працюємо з багатьма програмами, які стимулюють бізнес розвиватися. Зокрема, коштом міського бюджету компенсуємо в розмірі ЄСВ кожне нове створене робоче місце. Ця програма в нас діє з часів пандемії, і з початком війни ми прийняли рішення її не скорочувати. Також активно підтримуємо впровадження відновлювальних джерел електроенергії. Загалом, маємо вже є 5 МВт, а також проєкти на встановлення сонячних панелей. Таким чином підприємців стимулюємо й до сплати податків”, — розповів Сергій Моргунов.

З минулого року Вінниця також активно почала працювати в частині розвитку агропромислового сектору. Особливу увагу сконцентровано і на створенні доданої вартості.

“Ми переконані, що одним з позитивних та рушійних напрямків в частині переробки є індустріальні парки. В нас у місті їх вже чотири і один з них безпосередньо працюватиме в цьому напрямку – це переробка сільськогосподарської продукції. Наразі з міського бюджету ми вклали біля 108 млн гривень на створення відповідної інфраструктури в індустріальній зоні – це проведення води, каналізації, будівництво дороги тощо. Фактично, робимо все можливе для того, щоб інвестори одразу могли зайти на об’єкт і почати свою роботу”, — сказав міський голова Вінниці.

Під час зустрічі також обговорювали можливості доступного кредитування, піднімали питання впровадження нових реформ у податковій системі та обговорювали нові ґрантові проєкти, пов’язані з переробною промисловістю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin