Інклюзивний табір міського центру “Гармонія” відвідали близько сотні учасників

Походи до кінотеатрів, відпочинок на катамаранах, екскурсійні прогулянки містом та областю, спортивні змагання, психологічне розвантаження та навіть екстремальне катання на квадроциклах – таким шаленим було дозвілля у відвідувачів літнього інклюзивного табору Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк, що днями завершив свою роботу.

Близько сотні учасників різного віку провели час за активностями у літньому таборі від Центру “Гармонія”. Директорка закладу Олена Чорнобривенко розповіла, що інклюзивний табір цьогоріч був максимально енергійним, різноплановим та корисним для відвідувачів закладу.

“Ми намагаємось показувати учасникам табору, що вони можуть трішки більше, ніж думають, і це дає їм можливість росту. Наприклад, є діти з групою інвалідності, які пересуваються за допомогою візків, і ми їм запропонували спробувати себе у їзді на квадроциклах. Це було те, чим вони не подумали б скористатись, адже перша проблема – це ціна. Оплатити самостійно дану послугу й не бути впевненими, що вдасться на них проїхатись – було певною перепоною. Та після того, як ми організували даний екстрим для учасників табору, діти побачили, що можуть їздити в супроводі з інструктором і що це не є якимось обмеженням. Головне не боятись самостійно відкривати для себе щось нове”, — каже Олена Чорнобривенко.

Своїх емоцій від перебування у таборі не приховує 15- літній Нікіта. Каже, було цікаво, кожен день був сповнений яскравих відкриттів.

“Мені дуже сподобалось у таборі. Було дуже цікаво, особливо їздити на квадроциклі в лісі. Я їхав і бачив різні дерева, пташок – це було круто. А ще запам”ятались різні квести ”, — поділився враженнями відвідувач Центру.

Програма табору була розрахована на 5 змін, із різними інтерактивами відповідно до віку учасників. Для малечі – це були ігри на свіжому повітрі, заняття з кулінарії, творчі майстер-класи. Старші учасники могли відпочити біля водойми Південного Бугу та поплавати на катамаранах, або ж поїхати на лавандове поле на фотосесію із рідними людьми.

“Інклюзивні табори – це особливі місця, де діти та дорослі з різними потребами та здібностями мають можливість спілкуватися, вчитися та розвиватися разом. Для учасників табору це насамперед відчуття впевненості в собі, і усвідомлення того, що життя різноманітне та доступне у нашому місті. Ми звичайно й надалі намагатимемося створювати комфортні умови для життя людей з інвалідністю, щоб вони не відчували себе обділеними розвагами, спілкуванням, пересуванням, навчанням та іншими благами нашого суспільства” — зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin