Фонд “Подільська громада” отримав грант на підтримку роботи Гуманітарного хабу “Вінниця”

Від початку повномасштабного вторгнення росії Фонд громади «Подільська громада» координує роботу Гуманітарного хабу «Вінниця», створеного за ініціативи Вінницької міської ради. За цей час хаб прийняв майже 1400 тонн гуманітарних вантажів і закрив майже 2100 запитів від громадських та волонтерських організацій, які допомагають ВПО, підтримують військових та людей на визволених територіях. Фонд постійно шукає можливості для забезпечення належної роботи хабу та підтримки волонтерського руху. Одна з них – проєкт «Посилення волонтерських ініціатив Вінниччини шляхом підтримки функціонування гуманітарного хабу «Вінниця» у межах програми «Спільнодія» від Фонду Східна Європа. Отримані грантові кошти Фонд спрямовує на забезпечення діяльності Гуманітарного хабу «Вінниця», який координує роботу між громадськими та волонтерськими організаціями, що утримують гуманітарний фронт.

Крім того, як уточнює голова фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, у межах проєкту буде створена і презентована мобільна інтерактивна виставка волонтерських досягнень. Це 15 унікальних авторських стендів, які будуть «розповідати» про ВОЛОНТЕРІВ і ВОЛОНТЕРОК, які згуртували свої громади.

«Це люди, ініціативні групи, організації, які від початку великої війни продовжують працювати у режимі нон-стон, утримуючи гуманітарний фронт. Це маленькі ініціативи, які переросли у корисні справи. Це локальні прояви доброти і турботи, які дозволити зігріти теплом сотні людей, – розповідає Олена. – Ми довго думали, як можна було б їм подякувати, підтримати, змотивувати на нові світлі вчинки. Тому вирішили, що виставка їхніх особистих перемог, історій, цікавих оповідок та відважних справ – гарний формат, щоб познайомити вінничан/ок (і не тільки) з людьми, які часом непомітні, але які точно заслуговують на велике спасибі».

Загалом проєкт триватиме упродовж наступних 5 місяців. Він дозволить підсилити роботу хабу, зокрема забезпечити діяльність складських приміщень, поширити інформацію про волонтерських рух України та Вінниччини, продовжити координувати взаємодію між ГО, які готові допомагати.

Проєкт «Посилення волонтерських ініціатив Вінниччини шляхом підтримки функціонування гуманітарного хабу «Вінниця» реалізується Фондом громади «Подільська громада» у межах Програми «Спільнодія», яка виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО «Разом проти корупції» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin