«Помічник ветерана»: у Вінниці розпочались співбесіди із кандидатами на посаду

Сьогодні, 24 липня, у Вінниці першою в Україні, розпочались співбесіди з кандидатами на посаду помічника ветерана. Вінницька область є однією із чотирьох, де впроваджується відповідний пілотний проєкт Міністерства ветеранів України. У перший день на співбесіду прийшли п’ятеро вінничан. Загалом на цьому етапі, відповідно до отриманих заяв, планується поспілкуватись із близько 30 учасниками.

Комісія по відбору кандидатів на посаду помічника ветерана мала змогу в перший день співбесід поспілкуватись із 5 учасниками, які подали свої заяви на участь у проєкті «Помічник ветерана».

Подати заяву на співбесіду можуть: ветеран війни, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, які перебувають на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Той, хто має ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра, або ж той, хто відчуває в собі сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

“Помічник ветерана відрізняється від інших видів підтримки тим, що джерелом підтримки є рівна за статусом людина, яка фундаментально схожа на того, кому вона допомагає. Їхні відносини будуються на принципі рівності. Рівна людина спроможна надати допомогу чи підтримати тільки тому, що в неї є відповідний досвід: він чи вона пережили теж саме і можуть відчути чи зрозуміти, що переживає людина в схожих обставинах. Ми з комісією відповідально ставимось до підбору кандидатів, адже нашим ветеранам потрібні люди, які зможуть поділитись своїми знаннями та своїм власним пережитим досвідом, таким чином допомагаючи один одному”, — розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

Одне з основних завдань Інституту помічника ветерана — допомогти ветеранам, Захисникам та Захисницям адаптуватися до цивільного життя. Проєкт створений для ветеранів та членів їхніх родин, які готові допомогти іншим ветеранам пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які гарантовані їм державою та громадою.

“Обов’язки помічника ветерана – це передусім індивідуальний професійний та людяний підхід у рамках переходу від військової служби до цивільного життя, консультування, організаційна робота, представлення інтересів. Тобто, всі питання, проблеми, потреби, які будуть виникати у ветерана, повинні знаходити підтримку в такого помічника. А департамент соціальної політики буде співпрацювати у тих чи інші питаннях з відповідними службами, щоб полегшити життя наших Захисників та Захисниць”, — зазначила очільниця департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Наразі триває третій етап прийому заяв на участь у проєкті «Помічник ветерана»

Детальніше тут — https://eveteran.gov.ua/services/pomichnik-veterana

Термін подачі заяв до 29 липня 2023 року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin