У Вінниці організували захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених Захисників, медиків та їх родин

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом організували у Вінниці захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їхніх родин. Родини захисників нагадали про своїх полонених Героїв, також для відвідувачів організатори передбачили тренінги, мобільний медкабінет для жінок та польову кухню. 

На Європейській площі зібрались більше сотні людей, щоб нагадати про своїх рідних. До Вінниці також завітали й ті захисники та захисниці, які на власному досвіді відчули жах російського полону. Як зазначила відома парамедикиня Юлія “Тайра” Паєвська, важливо вірити, любити та чекати на своїх Героїв.

– Коли я була у російських підвалах, я відчувала цю любов та підтримку. Любіть і чекайте. Наша любов та віра – ліки для полонених. А найголовніша зброя проти росіян – правда, – підкреслила медикиня.

Як зазначають в Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі, допомога військовим – першочерговий пріоритет. На цьому сконцентровані всі зусилля команди Штабу. 

– Усі українські заручники Кремля мають бути звільнені з полону, а доля всіх зниклих безвісти має стати відомою, – підкреслюють в МКГШ. 

Ініціаторка та організаторка заходу, керівниця Центрального представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак підкреслює: найголовніше – це людське життя. Тому команда штабу працює над тим, щоб звільнити кожного українського Героя.

– Цей захід важливий для того, щоб не тільки Україна, а й весь світ побачив, почув та згадав, завдяки кому вони сьогодні живуть спокійно. Що Україна є щитом для Європи, для всього світу – завдяки боротьбі наших героїв. І ми маємо повернути всіх додому, – сказала Юлія Приймак. 

Також до присутніх звернулись й інші захисники, які були бранцями рф, зокрема, Мар’яна Мамонова, що перебувала в полоні вагітною. 

Для відвідувачів організували низку корисних майстер-класів: зокрема, з тактичної медицини, поводження зі зброєю та мінної безпеки. Для жінок організували мобільний медкабінет, де вони могли пройти низку обстежень. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin