Аграрії Вінницької громади почали збір врожаю ранніх зернових

Аграрії Вінницької міської територіальної громади розпочали жнивну кампанію 2023. Наразі триває збирання перших дозрілих посівів озимого ячменю, пшениці та ріпаку.

Як розповідають у департаменті економіки і інвестицій ВМР, намолотити вже вдалося понад 2860 тонн цих зернових та технічних культур.

“Наразі аграрії збирають озимі зернові – пшеницю та ячмінь, а також озимий ріпак, загальна площа збирання яких складе близько 2,556 тисяч гектарів. На сьогодні вже зібрано 150 га озимої пшениці, що становить 13,0% до загальної площі посіву, 50 га ячменю (62,7%), та 350 га озимого ріпаку (26,5%) відповідно”, — розповідає начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Наталія Павленко.

Окрім того, на територіях громади ще підлягають обмолоту 3368 га зернових культур (озима пшениця – 1006 га, озимий ячмінь – 30 га, кукурудза – 2332 га) та технічних культур 2677 га (озимий ріпак – 970 га, соняшник – 835 га, соя – 872 га).

“Варто зазначити, цього року аграрії зробили ставку на олійні культури, за рахунок зменшення площ під зерновими культурами, які не дали за 2022 рік очікуваних прибутків, та, як наслідок, ресурсу для інвестування у виробництво. Крім того, логістика олійних культур більш вигідна та ці культури менше потребують внесення добрив”, — додала Наталія Павленко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin